Marja

Den långa resan.

Halloween och Allhelgona undanstökade.

akvarell67

På akvarellmålningen i onsdags fortsatte vi att måla stenar. Jag var ganska nöjd med mina, men min mobilkamera verkade vara på halloweenhumör och fixade ett hål med ett spöke i den stora stenen. Jag har för övrigt inte ännu fixat till den första bilden jag målade, men jag fick bra tips av vår lärare hur jag skall göra.

Nu har vi firat både halloween och allhelgona. Jag brukar inte köpa godis till halloween, eftersom det aldrig kommer några barn och ringer på här i huset. Men i år kom det tre små söta varelser och ringde på. Jag sa att jag nog inte har något godis, men kanske något annat i stället. ”Det gör inget om du inte har godis, vi tänker inte busa för det”, sa en av tjejerna. Så sött. Jag gav dem några plommon och tackade för att de kom och hälsade på.

På lördag ringde en sagolik sotare på och undrade om jag hade något att öppna en vinflaska med. Jag dricker ju inte vin, men en gammaldags korkskruv hittade jag i bestickslådan. Efter en stund kom en låång manlig Pippi Långstrump och lämnade tillbaka korkskruven. Jag passade på att fråga vilken lägenhet de var i och bad att de skulle tänka på att inte ha för mycket basljud när de spelar musik. Det blir som vibrationer i väggarna som jag får hjärtklappning av. De var hos grannen vägg-i-vägg, men jag hörde inte ett ljud.
Lite senare pep SOS-appen och upplyste om att det var eldsvåda utomhus i närheten… ett fordon brann och räddningstjänsten var på plats. Jag skulle ner till tvättstugan och gick ut på gården för att se. Det luktade verligen fränt och en brandkårsbil stod och blinkade utanför grannhuset. Något hände tvärs över gatan, men det verkade lugnt. En granne kom också ut… han hade också fått meddelandet och gått ut på balkongen och känt röklukten.
Har ni laddat ner SOS-appen i era mobiler? Den är verkligen behändig. Min position visas automatiskt när jag öppnar den och SOS Alarm ser den när jag ringer. Jag har sparat ner allmän info som har kommit om ex hur man ska bete sig vid viltolyckor och jag får meddelanden om något händer i min närhet. Senast var det en trafikolycka på Tomtebovägen och så lördagens brand förstås.

Ja, då har vi gått in i november och dagarna blir mycket kortare. Jag har min ljusslinga på balkongen tänd dag som natt. Snön har försökt komma ett par gånger, men inte stannat kvar. Det skulle onekligen bli ljusare med lite vitt på marken.

Ha en lugn måndagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Den här SOS appen är verkligen bra och jag laddade ner den förra gången du påminde om den. Ohc den är ju till hjälp även nu när jag är i den spanska sommarstugan.
  Så fin din målning blev! Du kan verkligen få till det.
  Halloween avstår jag helst. Har varit med om det i USA och det var trevligt. Men vad Sverige har med det hela att göra begriper jag inte. Men det gäller ju för butikerna att få kunder och att de ska konsumera. Plötsligt är tanken på att minska konsumtionen försvunnen för ett tag.
  Trevligt i alla fall med flickorna som kom till dig. Och klart de uppskattade att du öppnade.
  Önskar dig nu en fin vecka.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dag pep appen igen och det hade skett en trafikolycka med flera fordon inblandade på stora vägen. Man uppmanades åka en annan väg. Var väl halkan som ställde till det.
   Är inte heller någon vän av halloween, men jag måste ju öppna när de små kommer. 🙂
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Caanita

  Vi hade också besök av några spöken på halloween. När jag hade fyllt skålen med hyfsat mycket godis, säger en av dom ” det går ju bra med pengar också”. Så nu vet jag det. ????????????

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Då gäller det att ha cash hemma. 🙂 Nuförtiden har jag sällan det. Men de blev glada för plommonen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.