Marja

Den långa resan.

Vackra solnedgångar.

solnedgang8

Efter dagarna med pärlemormoln har himlen fortsatt att vara ovanligt vacker vid solnedgångar. Ofta med pastellfärgade lager som här. Jag bara älskar såna här lager och skulle gärna vilja försöka måla dem i akvarell.
Den här bilden tog jag i dag i Vänortsparken på väg från tandläkaren. I dag var det alltså dags att slutföra arbetet hos tandhygienisten, det som jag avbröt sist för att jag inte orkade. Jag är aldrig så liten, rädd och sjåpig som när jag skall gå till hygienisten. Det är inte bara det att ligga där länge, utan allt stickande och skrapande… som jag tycker gör ont. Okej, det gick bra i dag och jag fick beröm hela tiden för att jag var så ’duktig’. Herregud, jag är ju en vuxen människa. Om ett år blir jag kallad igen och då skall jag vara tuffare.

Belöningen efteråt var den vackra solnedgången över älven. Jag kunde inte gå in i parken, för man sandar inte gångarna och med det väder vi har är det blankis överallt. Det har regnat i flera dagar, så nu är snön nästan helt borta igen. Det blir nog ingen vinter i år. Det går fortfarande inte att gå ner till sjön, för stigarna i skogen är isiga och livsfarliga. Cykelbanorna är sandade, så i går gick jag en lång omväg på väg hem från affären, för att få vara ute en stund längre. För övrigt har jag vänt på dygnet igen, så jag hinner sällan ut medan det är dagsljus. Inte bra.

Julen är undanstädad och nu börjar rutinerna. På onsdag börjar akvarellmålningen och på torsdag börjar vattengympan. Som jag längtar till den. Vi planerar möte med bostadsrättsföreningen och i vår blir det lite arbete med personuppgiftslagen och senare årsmötet. Sen har jag tänkt blåsa liv i planerna på en ordentlig uteplats… vi har kommit halvvägs, men nu vill jag ha grus och blomkrukor och göra det trevligt att sitta där ute och fika eller grilla. Det blev ju ingenting i våras på grund av min knäoperation, men nu vill jag att det ska bli av. Jag fungerar bra som arbetsledare, men måste förstås ha fler starka ungdomar med mig. Har goda kontakter med både förvaltaren och vaktmästaren, så wish me luck!

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken vacker bild! Och så även förstås att se denna himmel på riktigt. Skönt att besöket hos tandhygienisten gick bra. Och nu kan du andas ut till nästa år.
  Roligt att börja planera för uteplatser hos dig och snart är ju sommaren här.
  Julen är över och en vår och vårtermin är på väg.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag blir alldeles till mig av sådana här vackra himlar. Kan stå och titta på dem hur länge som helst. 🙂 Jag är så peppad inför uteplatsen eftersom det var så trist att jag inte orkade med den i fjol. Dessutom måste jag vara ute i god tid för att få hjälp, för många av ungdomarna försvinner över sommaren.
   Ha en skön vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Lovely photo with pretty layers of color! Glad the dental work went well. Nice to get back to routine after the holidays. Look forward to seeing your paintings. 🙂 You brighten my day with pictures and posts as we have had a very cold winter. When I opened the kitchen curtain this morning the temperature was -40C. A good day to do laundry and crochet. Have a wonderful rest of the week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! -40 degrees sounds a lot…I’ve never experienced temperatures below –30 degrees We got some snow today, but the temperature is round zero so this snow will probably melt too. 🙁
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.