Marja

Den långa resan.

Äntligen vinter!

Solen skiner och vi har några minusgrader. Äntligen lite vinterväder! Fast det är väldigt svårt att gå ute nu och särskilt med rollator. Den blöta snön frös till ett knaggligt underlag, både på gator och cykelbanor. Bussarna kör som på en tvättbräda och det är inte så bevämt att sitta och skaka hela tiden. Det tycks inte hjälpa att man skrapar gatorna. Jag har varit nere på stan ett par dagar och har då passat på att gå på de bara gatorna i city… gata upp och gata ner och över torget och tillbaka. Enda sättet att få lite motion utomhus.

I kväll var det vattengympa igen och i dag fungerade bussarna. Jag skrev ett mail till Länstrafiken om den konstiga händelsen för en vecka sedan och fick ett god dag-yxskaft-svar. Hon som svarade hade inte läst mitt mail ordentligt, såg vilket datum det var och drog till med att det hade varit halt och oplogat och att bussarna därför stod stilla . Väldigt ologiskt, eftersom bussen jag frågade om både kom och for vid hållplatsen… Det var på kvällen som två busslinjer stod stilla för att det hade skett en olycka. Jag skrev ett syrligt svar och nu har min fråga skickats vidare till trafikledningen. Tror ni att jag får något svar därifrån? Kvittot på kvällens taxifärd har jag skickat till Länstrafiken.

I tisdags hade vi möte med bostadsrättsföreningen här hemma hos mig. Nu har jag ett protokoll att skriva, ett utkast till vår policy för GDPR (personuppgiftslagen…) och några mail att skicka. Det känns bra att ha något att uträtta. Något som jag orkar med och som känns ganska stimulerande. Jag tog upp mina önskemål om utemiljön… sa att jag är en ganska bra arbetsledare, men behöver praktisk hjälp och jag fick gehör. Jag känner att vi är en bra grupp nu.

Veckans tulpaner är svagt lila.

Ha en skön fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket ”knasigt! svar du fick. Fint att du skrev ett nytt brev angående den borttappade bussen. Hoppas på att du får ett bättre svar.
  Har förstått att det kommit en del snö norrut och vet att den även fallit på en del platser längre söderut i landet. Tror dock Stockholm är snöfritt.
  Och knepigt är det ju för dig att kunna ha med rollatorn ut.
  Önskar dig en fin helg.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har inte alltför stora förhoppningar om att få något svar.
   I dag var det mulet och snön hängde i luften, men nu ska det visst bli varmare igen. Suck! Ingen ordning på vintern.
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  Nice winter picture! Good to hear you finally have some seasonal weather. Take care as you venture outside. We’ve had some single digit temperatures but by Thursday the cold will be back. Have you heard from the traffic management? I look forward to seeing the outside work done under your supervision. Love the purple tulips! Wishing you a wonderful week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The Winter weather was short again and now it’s raining. I’ve given up hope for a real Winter and it’s a bit sad, but also scary. What is happening to our climate?
   I have not heard anything from the traffic management… evidently they don’t care.
   Have a good week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.