Marja

Den långa resan.

Tid för eftertanke…

Dessa speciella tider vi lever i gör något med oss. Det finns tid för eftertanke, för funderingar över hur det månne blir sen, hur man vill att det blir sen. Ett är säkert, ingenting blir som förut. Vi stretar emot, bryter ihop och blir nästan apatiska… det är svårt att hitta ett förhållningssätt. Jag har kommit till klarhet över vissa saker jag känner måste bli annorlunda. För att må bra måste jag göra vissa förändringar, även om det innebär att jag kanske måste överge vissa personer. Jag behöver inte ställa upp bara för att…

Trummandet i örat börjar ge med sig. Den lilla muskeln har väl blivit trött efter 28 dagars ständigt krampande. Nu har jag stunder av total tystnad och kan sova på natten.
Vår årsstämma gick bra. Vi var inte så många, så vi kunde sitta med avstånd. På fikabordet hade vi en stor pumpflaska med handsprit. Det blir inga nya i styrelsen nästa år. Ny ordförande, som suttit med i styrelsen tidigare och är inarbetad. På tisdag har vi konstituerande möte, sedan ska jag skriva ett par protokoll och räkna ut arvodena för fjolåret. Vi får ersättning en gång om året. I år ska jag köpa en ny mobil för de pengarna… min gamla håller på och lägger av.

I går och i dag har jag äntligen sått i kragpallarna. Det har varit så kallt på nätterna att jag väntat med det. I går sådde jag en hel pallkrage med blandade sommarblommor och sen sådde jag krasse, luktärter och blåklint i en annan. I dag sådde jag mangold, sallad, ruccola, rädisor, persilja och dill. Ska verkligen bli roligt att se om det blir något. Det är en ganska skuggig plats där bakom huset, med lite morgonsol och eftermiddags- kvällssol. Jag är så tacksam att jag har odlingarna att pyssla med. Jag får bestämma och syssla med det själv… verkar som de andra förstått att jag mår bra av det.

En dag förra veckan tog jag bussen till ändhållplatsen och letade mig fram till Tomtebos enda frisörsalong. Ville kolla upp hur det var där. Det var luftigt och fräscht och jag bokade tid för klippning i en stol lite avskilt. Nu har mitt hår fått växa vilt, så jag kommer att putsa till det till en kort page. Jag har haft page långa perioder tidigare i mitt liv, senast hennafärgad, och trivs bra med den frisyren. I varje fall ska det bli skönt att få lite fason på håret.

Jag fick ett personligt morsdagskort från min dotter, som hon gjort själv. Pratade med henne och den stora frågan är om vi kommer att kunna träffas i sommar. Det kan bli svårt. Jag har börjat leva efter devisen En dag i taget. känns inte aktuellt att varken planera eller spekulera något om framtiden.

Sköt om er och var försiktiga <3

8 kommentarer

 1. Ditte

  Visst finns det tid till eftertanke. Jag , precis som du försöker förhålla mig till det som är och tar en dag i taget. Tycker att mycket känns ganska rörigt av de besked som kommer. Utländska turister får alltså resa fritt i landet men inte vi som bor här. Får inte ihop logiken där. Inget svar har ännu getts på frågan. Å andra sidan är det ju rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och inga ”måsten”.
  Vad roligt att du tar dig an pallkragarna och sköter odlingarna där. Säkert bra för både kropp och knopp.
  Förstår att du saknar de dina och kan förstå att det känns ovisst om ni kan ses i sommar. Men hoppas kan man ju alltid göra.
  Kram och tankar till dig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag förstår att du börjar känna dig rastlös och längtar till sommarstugan i Spanien. I Finland får man resa runt i landet, men gränserna bevakas fortfarande hårt. Jag längtar ju dit också.
   Vi får ta en dag i taget och se tiden an. Sköt om er!
   Kram!

 2. Caanita

  Jag ser att dina rader just nu andas en viss melankoli, så är det nog tidvis för de flesta av oss. Om det finns människor i din närhet som du inte mår bra av, bör du absolut ta avstånd, för ditt eget bästa!
  Ett råd som jag ger av egen erfarenhet.
  Det ska bli kul att se hur dina ”odlingar” lyckas. Jag läste att luktärt är sommarens blomma, själv har jag satt krasse, som jag tycker mycket om. Dill satte jag ifjol, den blev rena katastrofen!🥰🥰😪
  Sköt om dig!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Dill är hopplös att odla, har aldrig lyckats med det. I fjol köpte jag en kruka och den frodades på min balkong. Skall göra det i år med. I kväll har vi grävt ner en vinbärsbuske.
   Ja, jag känner en viss sorg och melankoli över livet och att jag kommer att överge en närstående, som behöver hjälp, men inte vill ta emot. Jag kan inte hålla på och vända ut och in på mig själv år efter år…
   En dag i taget är det som gäller och min egen hälsa…
   Sköt om dig! Kram!

 3. Caanita

  Det där med att plantera dill från en kruka lät intressant. Blir det fin dill av ”köpekrukornas dill”? Jag använder ganska mycket dill i matlagningen och skulle därför vilja kunna frysa in för vintern. I fjol fanns inte dill att köpa på bondens marknad och jag har därför köpt fryst dill, men det är inte samma sak som om man ”odlat själv”.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag brukar köpa kryddor i kruka på Trädgårdsmässan. Jag har dem på balkongen utan att plantera om dem. Dillen brukar växa hög, så jag klipper allt eftersom och fryser ner.

 4. Judy

  Good Day Marja and welcome to June! Lovely flowers. Nice that you can start planting and watch the food grow. You are such a caring person and if family & friends can’t find it in their hearts to receive help then walking away is fine. Health is a number 1 issue always so please take care of yourself. Have a wonderful week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy and thank you for the wonderful flowery digital card! You, too, are a very caring person. I think that when you have time to contemplate you come to the best decision. Yes, I will be more selfish in the future. I feel much better now… a lot of good things have happened. 😉
   Take care and be safe! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.