Marja

Den långa resan.

Det frodas i pallkragarna och på balkongen.

Det växer i pallkragarna. Rädisorna är snart klara att skördas, och så har vi dill, sallad och mangold i den här kragen. Jag vattnar varannan dag och hoppas på regn så jag kan spara på kranvattnet. På grund av vattningsrestriktionerna har jag inte kunnat vattna gräsmattan och har tappat hoppet om att den ska kunna reparera sig själv.

Midsommar gick bra trots att jag var ensam hela helgen. Lite spänning lyckades jag skapa dagen innan midsommarafton, då jag trodde att jag hade tappat mitt kreditkort. Jag gick till Coop och köpte jordgubbar i ett stånd utanför affären och på vägen hem plockade jag några lupiner. Innan jag hann hem hamnade jag i ett åskväder och blev genomblöt. Hela kvällen hade jag en gnagande känsla i huvudet att något inte gått rätt till vid jordgubbarna och till slut kollade jag min ryggsäck och hittade inte den lilla börsen jag hade kortet i. Jag sprang tillbaka till Coop och frågade vid jordgubbsståndet och gick in i affären och frågade… gick tillbaka till platsen där jag hade plockat lupinerna, men hittade ingenting. Det var bara att ringa och spärra både bankkort och id-kortet som var i samma börs. Hela natten gnagde den där känslan och följande dag letade jag på alla möjliga och omöjliga ställen och hittade till slut börsen i en väska som jag inte använder på sommaren, men som ändå hänger framme. Vad hade hänt? Räknade ut att jag måste ha stoppat börsen i jeansfickan i stället för i ryggsäcken. Jag blev lite irriterad på en gubbe som inte kunde hålla avstånd vid jordgubbarna och ville väl komma fort därifrån. Jag har inget minne av det och inte heller av att jag tagit upp börsen ur fickan och stoppat ner den i fel väska. Däremot hade min hjärna noterat att jag gjorde något avvikande. Konstigt det där.

Jag fick ett nytt bankkort efter tre vardagar. Id-kortet skulle ändå förnyas i augusti och jag har varit på Skatteverket och ansökt om ett nytt. Där tillät man max 15 personer inne i lokalen, så vi fick köa med behörigt avstånd i solgasset. Sen fick jag bara EN chans att ta ett kort utan glasögon, så det kommer att bli mitt livs första ’förbrytarkort’.

På dagarna har jag börjat lyssna på Sommarpratarna i P1 och under tiden städar jag i byrålådorna (papper och sånt) eller stoppar strumpor och lappar kläder. Nu när det är så varmt går jag inte ut förrän på kvällen.
I kväll pratade jag med Johanna och jag längtar så efter henne och Ronja. De är villiga att komma och hälsa på mig, om jag tillåter det. Och jag vet inte hur jag ska ställa mig till det. Jag borde och vill vara ståndaktig i att undvika kontakter och funderar om vi skulle kunna umgås utan närhet och kramar… Kanske senare i sommar.

Min balkong har aldrig varit mer prunkande än denna sommar. Känns som jag har famnen full med blommor när jag sätter mig där ute. Min kryddhörna är fin och grön och jag tänker att jag kommer att få dela med mig av kryddorna till de andra i huset. Här kommer några bilder.

Jag har en förkärlek för penseer och lobelia, för att de brer ut sig så rikligt.

Sköt om er och var försiktiga <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så vacker din balkong är ! Och extra roligt nu när du är hemma så mycket i sommar.
  Åh, vilken tur att ditt kort och börs kom fram. Men lika bra att spärra allt för man vet ju inte.
  Ja, detta med att ses eller inte är ju knepigt. Antar att tiden får utvisa.
  Sommar lyssnar vi också på. Antingen mitt på dagen eller på kvällen. Och hitintills tycker jag programmen varit givande. Gårdagens program med Björn Lindeblad berörde mig väldigt starkt.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Sommarpratet med Björn Lindeman berörde mig också mycket. Det var så rättframt och naket.
   Hoppas du mår bättre! Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 2. Judy

  What lovely plants and beautiful colored flowers! The pansies are a favorite of mine. Such a joy for you to sit and admire on your balcony. Nice of you to share the spices with neighbors. Glad to hear everything turned out well with your bank card and ID. Enjoy these summer days and have a wonderful week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! As I’m here at home all summer I have gone bananas with the flowers on the balcony, Some of them were very small plants when I bought them, but for some reasons they seem to thrive. 🙂 I’m also happy to have the cultivations in our back yard to take care of. Today we’ve got some rain which our poor lawn needs.
   Take care and be safe! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.