Marja

Den långa resan.

Hösten är definitivt här.

Regn och rusk i några dagar och hösten är onekligen här. Så här har det sett ut när jag dragit från mina sovrumsgardiner nu en tid, men i morse var nästan alla löv på marken och den fina björken var nästan kal.

I lördags var det vackert väder och jag gick en lång promenad nere vid sjön.

Den gamla trappan var höstfin och till min glädje såg jag att det igen hade trampats upp en stig… en genväg som inte är en genväg, utan en ritual att ta de tre trappstegen och kliva in i en annan värld, en parallell verklighet, en plats där andra människor bott för länge sedan. Så känns det för mig och säkert för de andra som väljer att gå den vägen.

På måndag var jag tvungen att fara in till stan och köpa en speciallampa till hallen och kunde inte låta bli att ta en sväng i regnet till Vänortsparken. Röda lönnlöv på marken och även här på parkbänken. Tänkte på Bon Jovis låt ’Bed of roses’, fast det blev ju ’bed of autumn leaves’…

Så otroligt vackert, men samtidigt smärtsamt när man ser tidningspapprena och kaffemuggen. Kan det ha varit ett sovställe för någon av dem som brukar sitta i parken? Efter det att man tog bort busskurerna på Vasaplan, har Vänortsparken blivit ett tillhåll för A-lagare och hemlösa.

I går var det vattengympa och vi var bara fyra stycken. Nu börjar jag kunna programmet och vill så gärna ta i allt jag orkar, vilket jag gjorde i går. Jag har ingen träningsvärk, men har varit trött i dag… på ett behagligt sätt. Eftersom det har regnat och blåst och jag har fått vänta på matleveransen, har jag varit inne hela dagen. Det är bra med en vilodag och eftersom jag hade tid, lagade jag mat i ugnen… lax med rostade grönsaker…aubergine, zuccini, späda morötter och små fina potatisar. Riktig festmat mitt i veckan.

Har inte hunnit sitta och pyssla så mycket. Skickade ett rosa band till Johanna med ett vintage kort, som hon blev glad över. Till Ronja skickade jag bandet med ett kort jag målat i akvarell… en fullmåne. Här är de senaste två sidorna i min junk journal.

Temat är ’dreams’… The Sky’s the Limit! Spread your wings and fly.

Sen gjorde jag en sida och välkomnade oktober månad.

Nu ska jag inte delta i någon utmaning, utan göra sidor med sånt jag tänker på.

Hoppas ni alla mår bra och håller ut! Sköt om er och var försiktiga<3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackra bilder! Fint att du kunnat vara ute så mycket och det ger ju så mycket på olika sätt. Hösten har helt klart kommit betydligt längre hos dig i norr än här i Stockholm.
  Men visst finns höstkänslan här också men har bandats med sköna brittsommardagar.
  Fint också med vattengympan och att den känns bra.
  Är så imponerad av din vackra junkjournal och din fantasi och att du nu gör sidor om det du tänker på låter väldans bra. Hoppas du visar.
  Önskar dig det bästa.
  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Hösten har fortskridit snabbt här, tycker jag. Det har regnat en hel del och blåst, så nästan alla löven ligger på marken redan.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 2. Judy

  Love the colorful autumn pictures! Nice to see the three steps again. Fun in the water is good and better yet with no pain after the exercise. I like to hear about what you eat in Sweden and the food always sounds so delicious. The junk journal is so individually creative that I enjoy each page you make. Looking forward to seeing the journal with your ideas. We are good and as they say life goes on. Have a nice weekend. Take Care Marja! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy and Thank you for the nice Thanksgiving card! We don’t celebrate Thanksgiving in Sweden or anything like it. In old days they had harvest feasts in the Autumn, but not so much now.
   Happy to hear that you are well! Be careful and stay healthy! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.