Marja

Den långa resan.

Lever i nuet.

Jag klagade på mörkret senast jag skrev, men följande morgon såg det ut så här när jag drog från gardinerna. Så vackert. Visserligen blötsnö, men en njutning för ögat. Sen regnade allt bort… blötsnön kom tillbaka och nu är det vitt igen på marken och ett par minusgrader.

Coronaviruset sprider sig med rasande fart, vilket ju är mycket bekymmersamt. I dag reflekterade jag över att jag lever väldigt mycket i nuet i och med att man bara kan ta en dag i sänder. Vi vet ingenting om framtiden, kan inte göra några planer, utan livet går ut på att se till de basala behoven och skydda sig själv och andra. Jag märker att jag blir lätt irriterad och att duscha och städa är bara besvärligt. Får se upp med det.

Jag for i alla fall ner på stan och köpte en ny mobil. Till min stora förvåning blev jag nekad att ta den på avbetalning. Jag har inga betalningsanmärkningar, har aldrig varit hos Kronofogden och har nyligen fått veta att min kreditvärdighet är hög. Kontaktade Telia, eftersom jag var nyfiken på hur man har resonerat och fick ett telefonnummer till Telia Finans. Har inte orkat ringa än. Nåja, det var ingen dyr telefon, men en ordentlig uppgradering från min gamla och nu har jag lyckats installera de appar jag inte kunde föra över automatiskt och är nöjd. Kameran är bra och det fungerar bra att lagra och dela bilderna.

Sen var jag på ultraljusundersökning av levern och fläckarna man såg på röntgen är ofarliga cystor, ’vattenblåsor’, sa doktorn. Var inne och läste i min journal och såg att gastrodoktorerna inte vill ta emot mig, utan remitterar mig tillbaka till vårdcentralen. Deras diagnos är IBS och polyperna i magsäcken kallas för ’bifynd’. Diagnosen har jag haft i 20 år, men symptomen har ju förvärrats under de senaste 5-6 åren då polyperna vuxit till sig. En moment 22 situation alltså. Jag får väl vara glad att jag inte fått några dåliga nyheter.

Den här veckan pågår Musikhjälpen, vilket betyder att jag sitter uppe hela nätterna och lyssnar på TV eller radion. En natt knåpade jag ihop några julklappsetiketter medan jag lyssnade.

Julkorten är skickade, amaryllisarna har slagit ut och jag har hängt upp nya akvareller på bokhyllan. Lite mer vintriga målningar.

Har inte målat något på ett helt år. Kom på att jag köpte guachefärger i somras, som jag inte ens testat än.

Var rädd om er <3

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint med snön som kommit och den lyser verkligen upp.
  Ja, att leva i nuet gör jag också. Vi vet vad vi har idag men inget om morgondagen.
  Märkligt med Telia att du inte fick ta telefonen på avbetalning. Undrar vad de kommer att svara när du ringer.
  Skönt med provsvaren men också frustrerande att du ska fortsätta att ha besvär av polyperna.
  Många tankar till dig och ha det så bra som du kan.
  Varm kram

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Snön kom och for bort… kom och for bort igen…ingen ordning på vintern. Fick svar från Telia Finans att mitt id-kort är spärrat sen i somras när jag anmälde att jag tappat det. Ringde UC och skall nu häva spärren. Det konstiga är att det inte verkar spärrat överallt, eftersom jag hela tiden handlar på nätet… oftast på faktura via Klarna.
  Ha det bra och var försiktiga!
  Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.