Marja

Den långa resan.

Har mått så bra hela helgen.

Julhelgerna är över och det är riktigt länge sedan jag skrivit något här på bloggen, men jag har varit upptagen av denna härliga människa. Ronja kom på tisdagen och stannade till söndagen, då hon for till Stockholm för att träffa sin mamma. Johanna kom inte eftersom det finns så mycket smitta i Stockholm och några av hennes kolleger i skolan hade blivit sjuka. Ronja hade däremot haft covid-19 och nu testat positiv för antikroppar, så hon vågade komma, men för säkerhets skull fick hon sova på hotell. Trots antikropparna var hon mycket noga med att hålla avstånd, sprita händerna och att alltid ha munskydd när vi åkte buss. Jag var så glad att hon kom. Det kändes lite jobbigt i början att inte få krama henne, men man faller fort in i rutinerna. Det faktum att hon hade antikroppar gjorde att jag kunde vara avslappnad i hennes närhet, även om vi höll avstånd. Efter första dagen tillsammans kände jag att jag hade pratat lika mycket som under de senaste 10 månaderna tillsammans.

På julafton kom exet/morfar och firade med oss. Jag hade lagat finsk julmat och vi åt och delade ut julklappar och hade väldigt trevligt. Ronjas kompis, som skulle varit med oss, hade blivit sjuk, så vi packade en kasse med julklappar, mat, fika och frukt och tog bussen ett par hållplatser och lämnade allt utanför hennes dörr. Hon kikade ut med munskydd på och vi backade fem meter med munskydd på och önskade henne en god jul. Sen promenerade vi hem i den sköna kvällen.

På juldagen var Ronja en sväng hos morfar, sen bakade vi pizza och såg på film. På annandagen for jag till stan för jag ville visa Ronja den nyaste statyn Julia av Jaume Plensa. Den står på Konstnärlig Campus vid Strandpromenaden. Vi stämde träff med morfar, som kom promenerande från andra hållet.

Statyn är imponerande 7 meter hög. Vi tog en promenad längs Umeälven i det grådisiga vädret.

Snön som kom försvann igen och sen har det regnat eller blötsnöat varje dag. Verkligen trist väder.

Jag har mått så bra under hela helgen och  försökte verkligen få Ronja att förstå hur välgörande hennes besök var. Hon är så klok och trygg och det bästa besök man kan få efter alla månader av enskildhet. Nu ska jag försöka hålla kvar den känslan tills vi kan ses igen. Kanske, kanske i sommar…

Jag fick bra böcker i julklapp… av exet fick jag en som heter ’Trettiofem sockor’ med fina beskrivningar på både enkla och mönstrade sockar. Han hade tydligen snappat upp att jag stickade sockar till alla i julklapp. Väldigt omtänksamt, tycker jag.

Nu vet jag varför jag inte fick köpa mobiltelefonen på avbetalning. Det visade sig att mitt id-kort var spärrat hos UC sen i somras när jag anmälde att jag tappat det. Jag handlar ju mycket på nätet och tar det mesta på faktura via Klarna, men då identifierar jag  mig med Bank-id, så jag har inte förstått att id-kortet varit spärrat. Dessutom har jag ett nytt nu, så det är fortfarande inte riktigt klart för mig vad som hänt. I alla fall skall jag fylla i ett formulär och häva spärren hos UC.

Sköt om er och var försiktiga <3

 

 

 

6 kommentarer

 1. Sandra

  Vad fint att Ronja kunde komma och hälsa på och ni äntligen fick träffas! Det får man verkligen hålla fast vid, och sikta mot sommaren – månne inte läget är lugnare då, speciellt om vaccineringarna kommit igång ordentligt. Jag har träffat vänner och längreväga släktingar utomhus denna jul, man får ta till alternativa sätt att umgås. Inte blir det ju helt samma sak, men bättre än inget i väntan på närmare tider. God fortsättning på festligheterna!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Fint av Ronja att komma och fira jul med mormor och morfar. Hon förstod nog att vi behövde henne. Hon hade varit lindrigt sjuk och var så glad över antikropparna. Nu är ju vaccineringarna i gång och förhoppningsvis får jag sprutan redan i februari-mars, så till sommaren får vi förhoppningsvis träffas igen. Man får som sagt anpassa umgänget efter omständigheterna.
  Önskar dig en god fortsättning på helgerna! Kramar!

 3. Caanita

  Vad roligt att du fått en bra helg med ditt kära barnbarn! Gläds med dig! Nu önskar vi varandra ett Gott Nytt (Coronafritt) 2021 och sätter ( ) för innevarande år!

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Caanita! Ronja förstod nog att mormor och morfar behöver kärt besök i karantänen.
  Gott Nytt År till dig och vi hoppas på ett bättre 2021!
  Kram!

 5. Ditte

  Så roligt att Ronja kunde komma och spendera några dagar med er. Förstår att du verkligen uppskattade besöket och att du saknat henne.
  Och trevligare också att ha promenadsälllskap
  Så imponerande skulpturen är! Verkligen. Kan tänka mig att den gör sig fint där den står vid vattnet.
  Önskar dig en riktigt Gott Nytt År och visst hoppas och önskar vi oss ett bra år.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det var underbart att Ronja kunde komma och att vi kunde umgås relativt avslappnat. Hon fick bo på ett hotell som varit en gammal skola där Johanna gått, så det var lite speciellt, men fungerade bra.
   Statyn Julia är fin…men det stör mig lite att hon blundar och inte ser ut över vattnet.
   Önskar dig en god fortsättning på det nya året! <3
   Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.