Marja

Den långa resan.

Marginalkeratit och Litt-fest.

De här sockarna far iväg till Stockholm i morgon. Det är garnet som gör ränderna och jag tycker de blev så fina. Nu har jag snart stickat färdigt ett par turkosa i liknande randning. De skall jag behålla själv.

I kväll hade vi möte med styrelsen för bostadsrättsföreningen. Vi hade digitalt möte via Microsoft Teams. Tekniken strulade för mig. Kameran i min laptop fungerar inte, så jag hade förberett appen på min platta, som ju har fungerat tidigare, men i dag strulade det med mitt ’konto’ och jag kom inte in. Till slut kopplade jag upp mig på laptopen och tänkte delta utan kamera, men det blev så att jag såg de andra och min bild frös och blev till slut svart. Men de hörde mig och det räckte. Måste lämna in laptopen och få den fixad. Hoppas jag inte behöver köpa en ny.

Snön smälter lite varje dag, men ibland har det kommit en tunt lager nysnö på natten. Jag har promenrat längs skogsvägarna och har lite svårt att ta mig ända ner till sjön på grund av plogvallarna.

Förr hade jag skuttat över den här plogvallen, men nu måste jag krypa upp och åka ner på rumpan, och det gör jag ju inte. Tydligen har pollensäsongen redan börjat, för jag har varit täppt i näsan och det har kliat i halsen ett par veckor och en dag slog det mig att det måste vara pollen. Jag tog en antihistamintablett och den hjälpte med detsamma, så nu har jag tagit en varje dag. Det måste vara hassel och alpollen, som kommer med vindarna söderifrån. Pollenmätningen här i Umeå har upphört, för mannen som skötte avläsningen på Universitetets tak gick i pension och då passade man på att dra in anslagen. Nu har vi inga pollenrapporter norr om Sundsvall! Astma- och allergiförbundet har protesterat både regionalt och nationellt, för det är ju orimligt att vi blir helt utan rapporter. Nu har man dessutom konstaterat att pollenallergiker är en riskgrupp för covid-19, så det gäller verkligen att medicinera på rätt sätt.

Jag får också irriterade ögon och efter mycket skav och ont i höger öga, ringde jag till Ögonkliniken och fick komma till deras jour samma dag. Det visade sig vara marginalkeratit, alltså inflammation i hornhinnan som måste behandlas med salva som innehåller både penicillin och kortison. Jag har haft det ett par gånger tidigare i det andra ögat. Nu ska jag behandla keratiten i tre veckor och sedan måste jag skaffa nya glasögon. Jag har börjat se mycket sämre och det visade sig att jag har begynnande grå starr. Inte så märkbart än, men ändå…

I helgen är det Litt-fest. I fjol ställdes allt in, men i år anordnas den digitalt. Vk ger alla sina prenumeranter fribiljetter till eventet och jag har skaffat en. I dag fick jag en länk för inloggning, så jag kan sitta framför datorn hela dagarna och lyssna till samtal med författare om jag vill. På torsdag kommer jag nog att göra det, för det är den mest intressanta dagen enligt programmet. Jag kan ju sitta och sticka under tiden.

I morgon har jag bokat hårklippning och jag tänker ha munskydd på mig. Jag har inte haft det tidigare, för frissan har haft visir, men numera har jag munskydd på mig så fort jag rör mig ute. Det är nog inte värt att riskera något när vaccinet är så nära. Inte för att jag har fått något brev än… Exet har äntligen fått tid för första sprutan och min kompis har fått båda sprutorna. Det går långsamt och det strular, men jag tycker att det är ingen ide att hetsa upp sig, så småningom kommer alla att få sina sprutor. Exet vill så gärna träffa barnbarnen och jag vill åka till Finland, men vi får vänta lite till. Och vara försiktiga.

Nu har jag börjat plocka fram lite grejer för en ny junk journal. Jag har köpt lite material på Tradera, bl.a. en stor hög med hundraåriga dokument… brev, räkningar, kvitton, bensinransoneringskuponger m.m., som jag skamlöst kommer att använda när jag pysslar.

Troligast från ett dödsbo. Snacka om återvinning. Någon tjänar pengar på sånt som vanligtvis kastas och en annan skapar egna konstverk av det. Jag har inget emot att betala för nöjet, så länge det inte är stora summor.

Sköt om er och var försiktiga<3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så fina sockor du stickat. Och garnet är verkligen vackert. Skönt att läsa att du fick en tid för ögonen och även fått bra hjälp.
  ja, det digitala är inte helt enkelt. Har nu haft bokklubb via Google Meet och det tog ett tag innan alla var in och uppkopplade. Knepigt ibland att få in kameran. Men trevligt och givande var det.
  Trevligt med digital Litt-fest och perfekt att kunna delta på hemmaplan.
  Önskar dig en fin vecka och spännande med din nya junk journal som du ska göra.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Håller på med andra paret sockar i samma garn… nu i slätstickning. Blir nästan lite manisk emellanåt. 🙂
   Littfesten gick bra… inget strul med det tekniska. Jag ser att ni har full vår i Stockholm. Känns konstigt när vi har höga snöhögar här.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.