Marja

Den långa resan.

Första dosen vaccin.

Påskens tulpanbukett blev en med blandade färger.

I dag har jag fått min första dos av covid-19 vaccinet. Den andra får jag om 10 veckor, alltså i mitten på juni. Jag fick Astra Senecas vaccin och i kväll fick jag en allergisk reaktion med serienysningar och rinnande näsa. Känner igen reaktionen från en hjärtmedicin jag fick i dropp. Säkert något hjälpämne i medicinerna jag reagerar på. Jag tog en antihistamintablett och den hjälpte ganska bra.

Påsken har varit lugn och skön, men började lite skakigt. På Skärtorsdagen fick jag hjärtflimmer och for in på akuten. Nu var det hela två månader sen sist och det tack vare medicinen jag börjat ta. Blev i alla fall väldigt besviken, eftersom jag trott att medicinen skulle hålla flimret borta helt. På akuten bestämdes det ganska fort att jag skulle läggas in för en elkonvertering. Jag kom upp på avdelningen och på väg till rummet där narkos och doktor väntade, gick hjärtat spontant över till normal sinusrytm. Det var ju 1 april och jag tyckte allt verkade som ett dåligt aprilskämt. Vi tog ett EKG, jag fick en pratstund med läkaren, var tvungen att äta innan de släppte iväg mig eftersom jag varit fastande och blev utskriven två timmar efter inläggningen. Jag är tacksam för den svenska sjukvården. Blir alltid väl och proffsigt mottagen på akuten och avdelningen. Jag undrar bara vad mitt stackars hjärta vill säga mig, när det aldrig verkar komma till ro.

På påsklördagen kom exet på påskmiddag. Vi åt nypotatis, ägg, sill, egengravad lax, rostbiff och grönkålspaj… och drack öl och snaps. Till efterrätt åt vi memma. Som det ska vara på påsk. Johanna och Ronja skickade påskhälsningar från Karlstad och livet kändes ganska ok, trots allt.

På söndagen tog jag en lång promenad ner till sjön. Snön smälter ganska fort nu och skogen blir mer och mer grön.

Det var plogat ner till fiskebryggan och till den lilla badstranden, så jag kunde gå ända ner till sjön. Det var mulet, men himlen var så underligt vacker och fick mig att tänka på att det ju var uppståndelsedagen.

Ronja fyller år på fredag och jag har gjort ett fint kort som jag kan visa senare. Hon fyller 22 år. Undrar om jag någonsin kommer iväg till Karlstad för att hälsa på henne.

Jag har varit lite manisk med stickandet i helgen. Fick mer av det fina grönmelerade garnet med matleveransen på långfredagen och håller nu på med det tredje paret sockar i samma garn och mönster. Garnet gör ju att alla sockar blir olika, så det ska bli intressant att para ihop dem sedan. Jag ska behålla ett par och ge bort de andra.

Ta hand om er och var försiktiga <3

4 kommentarer

 1. Judy

  Beautiful colors in your Easter bouquet! Happy to hear you had the first dose of the vaccine. We had ours but it could be July before the second one as it depends on the availability. Sorry to hear that you were back at the hospital but good to see they take great care of you. Easter dinner sounds delicious at your place. Our son-in-law cooked us a tasty meal. The snow here has gone and the grass is getting green. Happy Birthday to Ronja!! Please post when you have new socks knitted. Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Nice to hear that you can see green grass. We still have quite a lot of snow…
   Also nice that you have got your first dose of vaccine… so many are still waiting for it. I promise I’ll post pictures of all the socks I’m knitting. 🙂
   Take care and be safe! Hugs!

 2. Maria Sundström

  Hej Marja
  Fint att följa dig och dina krönikor.Du skriver så bra och delar med dig
  av vardagligheter som man kan känna igen sig i.
  Vi arbetade tillsammans under 90 talet.
  Varma hälsningar från Göteborg
  Mvh
  Maria Sundström

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Visst kommer jag ihåg dig, trots att det är länge sedan. Kul att du gillar det jag skriver. Blir mest korta dagboksanteckningar nu för tiden. 🙂
   Sköt om dig! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.