Marja

Den långa resan.

Svärmorstungan blommar!

Min ena svärmorstunga blommar! Under några dagar kände jag en stark doft i hörnfönstret när jag tände och släckte lampan där och till slut var jag tvungen att sniffa runt för att ta reda på vad det var. Där inne mellan bladen hittade jag blomman, som doftar ungefär som en hyacint. Aningens för starkt för mig. Det här är en bredbladig sort och jag har en vanlig svärmorstunga som också blommat, men den har klasar med blommor som doftar svagt av honung.

April känns som en långsam månad. De senaste dagarna har jag legat på soffan med ryggont. Kom ner till tvättstugan som såg ut som en svinstia i början på veckan och fick för mig att vaska golvet ordentligt. Jag var väl lite arg och tog i lite extra och sträckte en muskel. Känns som det är ’päronmuskeln’ eller piriformis som den heter. Jag har stretchat, masserat och legat på vetevärmaren och spikmattan. Hela kroppen påverkas ju och i går hällde jag en hel mugg kaffe över mig, välte ett glas med vatten och drog ner en burk med chokladpudding ur kylskåpet som for i golvet och sprack och splashade över hela golvet. Får väl ha tålamod några dagar tills det blir bättre. Åh, vad jag saknar vattengympan!

Snön smälter och just nu är det väl den fulaste tiden, när allt är smutsigt och dammigt. I går gick jag till Coop i sakta mak och såg små gula tussilagon på flera ställen vid cykelbanan. De skjuter upp ur den torraste leran till allas vår glädje. Jag har hittat en cykelhandlare som säljer Helkama trehjulingar och de väntar på leveranser från Finland som är mycket försenade på grund av pandemin. Det blev lite krångligare än jag hade tänkt mig. På ett annat ställe, där de för Skultuna cyklar, skulle leveranserna inte komma förrän i augusti. Vill helst inte köpa vad som helst på nätet… så jag får vänta och bevaka.

Nästa vecka skall jag göra en dygnsmätning av blodtrycket, alltså bära en apparat som mäter blodtrycket varje halvtimme och kanske lite mer sällan på natten. Det blev så mycket tjafs om mitt blodtryck, så jag fick till slut fobi för att mäta det till och med här hemma. Jag beklagade mig för doktorn jag pratade med på hjärtavdelningen och han beställde en dygnsmätning. Sen får vi ta en diskussion om åtgärder.

Ronja fyllde år och jag lovade ju visa kortet jag gjorde. Fotograferade det i väldigt dålig belysning och när jag kom på det, hade jag ju redan skickat iväg det. Jag gjorde ett criss-cross kort den här gången… ett enkelt kort inne i ett fodral. På baksidan av kortet har jag skrivit min hälsning.

Nu gör jag ett liknande kort till Johanna.

Sen har jag stickat flera sockar… och suttit med min junk journal.

Beautiful Minds Inspire Others / En vacker själ inspirerar andra.

Sköt om er och var försiktiga <3

 

4 kommentarer

 1. Inger/seniorkatten48

  Hej, Alltid lika intressant att läsa din blogg. Jag är ju själv i din ålder och därför extra kul att läsa om dig och ditt liv i Umeå. Jag bor på landet fem mil sydöst om Göteborg. Här är det fullt fart på våren med sol och värme. Idag blir det lite trädgårdsarbete och jag tar lite i taget och njuter av vårsolen. Hoppas din rygg blir bättre snart och tack för att du visar de fina korten du gör. Vårhälsningar från Inger/seniorkatten48

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inger! Ja, jag vet att våren är i full blom söderut… det är verkligen stora skillnader i Sverige. Vi har fortfarande högar med snö kvar, men snart skall väl vårblommorna visa sig här också.
   Roligt att du gillar att läsa det jag skriver. Just nu händer det inte så mycket eftersom jag mest håller mig hemma… tycker att mina utflykter mest sker till sjukhuset i olika ärenden. 🙂 Men det skall väl bli lite roligare när det blir varmare och man kan träffas ute mer och så hoppas jag på att vi kommer i gång med odlingarna snart. Tills dess skall väl ryggen också bli bra.
   Kram!

 2. Judy

  Hi Marja! Lovely Mother-in-laws tongue! I have never seen a flower and the smell would be sweet. It will be good for you to go back in the water. Is there any idea when the pool will open to the public? I had the 24 hour blood pressure measurement a few years ago. Sleeping was uncomfortable but things turned out pretty normal. Ronja’s birthday card is beautiful. Nice junk journal. Have a wonderful weekend. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! It is very rare that the Mother-in-law’s Tongue blossoms. Some plants never do.
   I hopr that the pool will open in the autumn. It is a therapy pool at the hospital so it’s closed during the summer. Being in the pool is okay, but the locker rooms are too small now during the pandemic.
   The 24-hour blood pressure mesurement went well, I could even sleep for some hours during the night. I haven’t got the results yet, though.
   Hope you are all right. Take care! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.