Marja

Den långa resan.

Lite trött och tillbakadragen.

Lite trött och tillbakadragen, men ändå lugn. Efter två veckor med ryggbesvär bokade jag äntligen en tid hos sjukgymnasten, men fick avboka och meddela att jag åker in på akuten med hjärtflimmer i stället. Ja, så blev det igen. Och som vanligt började det med magen och jag börjar så småningom få läkarna att tro mig när jag beskriver hur det sätter i gång. Jag fick åka upp på kardiologen och den här gången fick jag en elstöt som reglerade rytmen. Doktorn frågade om jag ville pröva en annan hjärtmedicin, men jag kände inte för att börja byta igen, eftersom de andra har biverkningar och är ganska tuffa för hjärtat. Hon verkade nöjd med mitt beslut och var väldigt peppande och snäll… sa att mitt blodtryck legat bra hela tiden och alla prover var fina, så det fanns ingen anledning för mig att bli uppstressad. Lite deppig har jag trots det varit över att det inte blir bättre. Grannarna är så väldigt fina. Det är som de känner på sig att jag är borta. Jag hann knappt hem förrän en ringde på och en annan hade noterat att jag inte tagit in tidningen.

Jag gjorde ju den där 24 timmars blodtrycksmätningen förra veckan. Det gick bra, men jag fick lite ont i armen av manschetten, som kramades hårt varje halvtimma och blev den inte nöjd, gjorde den om allt efter två minuter, Till slut letade jag fram min tunnaste långärmade undertröja och färste manschetten på den. Mätningen visade bara bra värden hela dygnet, så alla är nu nöjda och jag lider alltså av vita-rocken-syndromet.

Jag har haft lite jobb med föreningen. Vi skall ha årsstämma den 1 juni, men alla dokument som skall kopieras och delas ut innan, måste vara inne på HSB fyra veckor före. I år måste vi ha stämman digitalt och då måste vi också ge medlemmarna möjlighet att poströsta veckan innan. Jag har suttit och skrivit kallelse, information om uppkoppling och poströstning och ett formulär för poströstning, som då skall delas ut till alla tillsammans med vår årsberättelse. Så mycket formalia! Skickade allt till ordföranden för granskning och han sa att vi får nog rösta om högre arvode för mig. Egentligen finns det en liten byråkrat i mig, för jag gillar att utforma formulär och skriva protokoll och läsa regler och hålla ordning. Det kanske finns en liten jurist i mig också.

Jag gillar ju också att skapa fritt och i somligas ögon meningslösa sidor i min junk journal. Det är väldigt avslappnande och meditativt.

Attitude is everything./ Attityden är viktig.

”Not all storms come to disrupt your life. Some come to clear your path.” (Paulo Coelho)

”Inte alla stormar kommer för att förstöra ditt liv. Somliga kommer för att röja upp din stig.”

Johanna fyller år den 1 maj och jag har skickat ett kort och fina pysselpapper till henne. Sen har jag swishat pengar till skor… hon köper alltid nya skor för sina födelsedagspengar. Förr var det väldigt viktigt, för hon hade inte råd med lite dyrare skor… Pratade med Ronja i telefon. Hon gör en lång praktikperiod på psyket på sjukhuset i Karlstad och har till och med två egna patienter. Pandemin har verkligen inte varit lätt för studenterna, men kurserna har avverkats enligt planerna. De gör det bra och stöttar varandra.

Sköt om er och var fortsatt försiktiga<3

 

4 kommentarer

 1. Sandra

  Attans ändå, att du ska behöva dras med så mycket krämpor. Mina sympatier! Hoppas du får en lugnare period. Vi hade också bolagsstämma här i våras – alla papper var på mycket svår och byråkratisk finska, och inte ens med hjälp av två tvåspråkiga vänner lyckades jag klura ut riktigt vad jag röstade på. Tröttsamt!

  Hoppas du får en lugn och fin valborg och första maj!

  P.S. Vilken märklig anti-spam-fråga man måste fylla i för att kunna skicka en kommentar: ”Nämn en av Västerbottens två största städer”. Förut har det varit en enkel addition (typ ”Vad är 4+2?”) att svara på. Jag, som ändå inte är helt tappat bakom geografivagnen, var inte ens säker utan fick chansa!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Sandra! Min Valborg blev riktigt lugn och skön. 🙂
  Håller med dig. Vilken konstig spamfråga. Ska kontakta dem som sköter bloggen…
  Sköt om dig och var försiktig! Kramar!

 3. Judy

  It’s good to hear you are okay. The heart scares are quite a worry when it happens so often. Thinking of you always and wishing you better health. So nice to have neighbors who care. The junk journal is a joy to see and glad that it is relaxing. Nice to see your girls are doing good. Take Care and Stay Safe! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! In between the heart fibrillations I’m okey, but I’m getting tired of having to go to the i.r. so often. Next time I must have a serious talk with the doctor.
   Hope you are all right! Take care and be safe!
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.