Marja

Den långa resan.

Balkongfix

Försöker få ordning på min balkong och har köpt en Verbena och en Petunia, samt ett par intensivt blåa Lobelior. Lite planlöst så där har jag tagit ett par plantor ur ställningen utanför Coop. Sen har jag fått fyra tomatplantor och en spetspaprika som min granne drivit upp från frön… och de har jag planterat om i krukor och bär nu ut och in varje dag. De är fortfarande för små för att vara ute på natten… tror jag. Men de växer och blir starka, så snart ska de få sin plats lite skyddat vid kanten på balkongen.

Jag är fortfarande ledsen och funderar mycket på min vän som gick bort. Det är så mycket oklart om vad som egentligen hände. Dödsannonsen var i tidningen och jag gick ner till sjön och stirrade ner i vattnet för en stunds meditation och farväl. Det kändes faktiskt bra.

Det blir allt grönare ute och solen har varit framme, men vindarna har varit kalla. I går kände jag mig ovanligt låg hela dagen och på natten låg jag och frös under dubbla täcken. Vaknade med jämna mellanrum och en gång trodde jag att jag låg och krampade, eftersom hela kroppen skakade av frossa. Febertermometern visade 35,7 och ögon och hals kliade. Hjärndimma och lite ångest. Kollade i min pollenapp och såg att det var höga halter björkpollen i Umeå. Jag som trodde att björkarna hade slagit ut helt. Nåja, det förklarade ju mina symptom och jag har stannat inne i dag och förlorat mig i en bok jag läser.

I måndags for jag ut på äventyr och tog mig ända till Avion och Ikea. Kände att jag måste ut och lufta på mig. Det gick bra… det var väldigt lite folk där och nästan alla bar munskydd, så det var inte alls svårt  att hålla avstånd. Jag åt Fish and Chips på Ikea och handlade lite smått och gott, bl.a. nya vindskydd till balkongen. De har bara vita och svarta och jag valde vita. De kommer att behöva bytas om ett par år, jag tror jag har haft dem jag har nu i tre år. Skall se om jag kan tvätta dem…

I går gick jag till Coop för att köpa mjölk och det verkar som folk blivit helt galna så fort man lovat lättnader i restriktionerna. Väldigt få hade munskydd och flera par gick tillsammans trots att vi uppmanas att handla en och en. I dag har jag då beställt mat som kommer på tisdag, så jag behöver inte gå och handla själv. Jag skall få min andra spruta 14/6 och till dess vill jag vara extremt försiktig. Exet for till Finland… han har fått båda sprutorna och är inte särskilt orolig av sig.. Jag försåg honom med några munskydd, eftersom jag tror det krävs på bussen eller båten eller tåget..Det är inte så bekvämt med munskydd om man har hörapparat bakom örat.

Ryggen är inte bra, men jag biter ihop och försöker gå en sväng varje dag. Ett skogsbad är välgörande och lite meditation nere vid sjön likaså. På många ställen ser man träd som fallit under vinterns snöstormar.

Det är med en viss vördnad jag går här under.

Jag har börjat sticka vantar och första paret är snart färdigt. Så här blir mudden och upp till tummen.. Jag tycker om den lilla randen i samiska färger.

Mönstret är en utmaning för mig, eftersom jag skelar och har dåligt djupseende och därför har svårt att läsa diagrammet, men nu har jag lärt mig det utantill och då går det bättre. Det finns ju en viss logik i det hela. Men jag har fått repa upp några gånger och göra om. Nästa par skall bli i samma färger och samma rand, men med ett litet annorlunda mönster. Jag lånade en bok på biblioteket som heter #tantulltussvantar och jag skulle vilja sticka varenda vante i den.

Sköt om er och var fortsatt försiktiga<3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.