Marja

Den långa resan.

Augusti – mellan sommar och höst.

Vi har gått in i augusti, som är månaden mellan sommar och höst. Björkarna på min gata är fortfarande gröna, man ser att det blåser ganska kraftigt och löven på björkarna på vår gård har blivit gula och blåst ner på marken. Båda bilderna är tagna samma dag.

Jag gillar augusti. Det har blivit svalare och luften har blivit klarare och lättare att andas. På dagen är det fortfarande sommarvärme, 19-20 grader och det är en behaglig värme.
Det växer i pallkragarna. Vi har skördat sallad, mangold, dill i massor, persilja och andra kryddor. Ärtskidorna växer just nu och vallmon blommar.

 

Jag har inte varit pigg. Mitt Hb är fortfarande lågt och jag är så trött och orkeslös. Måste sätta mig och vila när jag försöker göra det minsta lilla. Ringde vårdcentralen och min doktor tyckte att det var konstigt att jag blivit hemskickad från sjukhuset med lägre Hb än när jag kom in på akuten. Hon kunde dessutom se på alla labbprover att jag varit väldigt låg just den dagen jag blev opererad. Nu har jag varit på labbet och lämnat nya prover, men inte fått någon feedback från vårdcentralen än om dem. Däremot har jag varit en sväng på akuten igen för jag mår hela tiden illa och har ont och har svårt att äta något. Det i kombination med orkeslösheten gjorde att jag fick för mig att jag fått en ny blödning, så jag åkte in. De tog alla prover och allt var bra, förutom Hb då, som de menade att vårdcentralen skulle ta hand om och eventuellt ordinera järntabletter. Jag fick dricka akutens spacialcoctail för magen och kunde åka hem. Jag kämpar på.

Johanna blev en hel vecka försenad, men kommer nu på lördag. Hennes man var i Tyskland hos en moster och kusiner och de ville inte släppa hem honom. Men nu är han hemma och kan ta hand om hunden. Jag har längtat så efter Johanna och kommer att krama ihjäl henne.

Sen har jag haft en givande kontakt med kvinnan i Tjeckien som ville köpa min dalmatinermönstrade väst från Gudrun Sjöden. Det visade sig att hon är bibliotekarie och konstnär och hade en massa material till min junk journal. Jag har ett paket på nästan 1 kg på väg till mig. Min intuition var rätt när jag föreslog byteshandeln. Hon skriver på tjeckiska och jag skriver på svenska och så får Google översätta och det kan bli väldigt lustigt ibland, men det fungerar. Jag har skickat ett brev med västen och ett kort jag snodde ihop, som nu ligger på hennes postkontor. Gjorde ett enkelt kort med fram och baksida.

’No drama. Do what you love.’

I dag skrev hon att hon kommer att skicka ännu mera material, bl.a. fjärilar, som hennes syster handmålat. Det var en trevlig och uppiggande kontakt.

Tror fortfarande att jag kommer orka fara till Finland, kanske i början på september.

Sköt om er och var försiktiga <3 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.