Marja

Den långa resan.

Sköna augusti.

Sköna augusti. Jag mår så bra av den milda värmen och den klara luften.

Jag har haft kärt besök av Johanna. Hon kom till slut, en hel vecka försenad, men det var underbart de dagar hon var här. Äntligen fick jag kramas, det var ju två år sen sist. Det är ju inte klokt. Hon hann med sin pappa (exet) och sin halvsyster och vi hann pyssla en hel del. Köksbordet var en enda röra.

 

 

En mulen dag for vi ner på stan och hälsade på Julia nere på Strandvägen. Johanna hade inte sett henne.

Sen gick vi till Tonka alldeles bredvid och åt en lyxlunch med Skagentoast och en helt magisk Crème Brûlee. Så mysigt med mamma-dotter tid.

Är lite piggare nu. Ingen har kontaktat mig från vårdcentralen om mina blodprover, så jag antar att jag får vänta tills min doktor kommer tillbaka från semestern och då är ju proverna inte längre aktuella, utan jag får väl ta nya.

Jag har köpt en begagnad trehjuling. En Monark med två hjul bak.

Det fanns ingen chans att få tag på en sån med två hjul fram den här säsongen, så jag tänkte att jag får vänta till nästa vår och vara tidig i min beställning, men så såg jag en annons på Facebook och slog till. Sen visade det sig att jag inte längre kunde cykla. Jag har inte cyklat sedan knäoperationen, som var för två år sedan, men trodde inte det skulle vara något problem. Jag kunde inte styra, utan for rakt upp i en grässlänt. Vilken tur att det inte var ett dike. Jag gick ner mot skogen till en gatstump som sluttade lätt  och rullade ner med ena foten i marken och den andra bromsande med pedalen. Upp och ner, flera gånger. Jag fick ju motion, men det var lite frustrerande att få börja om från början. Sadeln var alldeles för låg för jag kan inte böja mitt titanknä fullt ut, men å andra sidan nådde jag till marken med fötterna. Ja, ni skulle ha sett mig. Nu skall jag be grannen hjälpa mig att höja sadeln lite och sen är det väl bara att öva. Jag som har cyklat så mycket i mitt liv… till jobbet och överallt, borde väl klara det. Men går det inte, så går det inte och då får jag väl skylla på åldern.

Kontakten med den tjeckiska kvinnan fortsätter. Hon har fått paketet med västen och kortet och var så nöjd. Hennes paket kom så småningom till mig och det innehöll så många fina saker… gamla fotografier, vykort och en massa olika bilder både vackra och surrealistiska. Jag fick också ett par mönstrade knästrumpor från Gudrun Sjöden och ett par fleecefodrade pulsvärmare med tumme. Johanna hade också med sig en massa fint material, bl.a. gamla boksidor, notblad, kuvert och en hel hög gamla vykort. Vi gick igenom mina lådor och hon plockade ut det hon ville ha, bl.a. spetsar, band och washitejp. Sen fick hon min gamla Cuttlebug, en apparat som man stansar ut figurer med. Jag använder den inte längre, så hon drog iväg med den och alla tillbehör.

Här är några av korten jag fick av Johanna:

och några av dem som kom från Tjeckien:

Många av korten har sirligt skrivna hälsningar på baksidan, så nu ska jag göra en ny journal med många fickor jag kan sticka ner korten i. Skall jag limma fast dem, måste jag ta kopior.

Ärterna börjar mogna i pallkragarna, men luktärterna blommar inte än. Johanna och jag delade på den första lilla tomaten från min balkong. Jag skickade med en bukett av ananassalvian till Johannas man som är kock. Få se vad han hittar på med den.

Vallmon blommar för fullt, men är svåra att fånga på bild. Röda blommor är överhuvudtaget svåra att fotografera.

Sköt om er och var fortsatt försiktiga<3

 

2 kommentarer

 1. Judy

  Hi Marja! Happy to see you smiling and hugging the birch tree. Glad that you could finally hug Johanna and have a good visit. So sorry to hear about the cycling accident. It’s a nice looking bike and I hope you can slowly get back to riding. Aging sure can be tougher on some people. My husband has had a rough few years but things are good with me. Nice to see your contact with the Czech lady is going well. Where in the country does she live? Our mother was from the Moravia area. The only photo I have is a passport picture from 1926. Such beautiful cards from Johanna and the Czech Republic. Lovely flowers with vibrant colors. Enjoy the rest of August. Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! It wasn’t really a cycling accident…I just couldn’t steer and went off road. It could have been an accident if there had been a ditch, though.
   I really enjoyed Johanna’s visit…it was so special after all this time. Perhaps Ronja will come for a weekend in September…
   The Lady from the Czeck Republic livet in a town called Stare Sedlo and I think the area is called Lokte, but I have no idea where in the country it is.
   Glad to hear that you are well! Take care! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.