Marja

Den långa resan.

Snöstorm i dag.

I dag har vi haft värsta snöstormen. Hela världen var mjölkvit när jag tittade ut genom fönstret i morse. Det hade snöat och blåst hela natten och snön hade drevat till ett böljande vitt landskap. Snöplogen for omkring i skytteltraffik. Uppe i vårt förråd hade det snöat in genom ventilerna som vanligt. Jag sopade upp en halv skurhink med fin snö och lade fleecefiltar på golvet som skydd. Sen skrev jag en lapp åt de andra i huset att de skulle gå upp och kolla sina förråd. Snön hade blåst i en stor driva mot ytterdörren och jag bestämde att jag inte behövde gå ut i dag. Nu har det slutat blåsa och i morgon skall det visst bli sol.

Januari månad gick ganska snabbt, trots att jag mest varit hemmavid. Jag städade undan julen, tog ner kattgirlangen från köksfönstret och for ner till Sandbergs Pappershandel och köpte en girlang från Afroart med små solfjädrar i stället. Det blev lite vårkänsla i fönstret.

En måndag vaknade jag ur en dröm med våldsam hjärtklappning, som övergick i flimmer. Minns inte exakt vad jag drömde, men jag var rädd i drömmen. Kände inte för att åka in på akuten direkt, tänkte att jag väntar några timmar och ser om det går över. När jag gick ner efter posten berättade jag för grannen att jag hade flimmer, så att hon visste. Efter 10 timmar gav det med sig. Då hade jag inte ätit eller druckit på hela tiden, så en väldigt sen frukost smakade gott. Det kan ju verka lite dumt att inte åka in, i synnerhet när jag är ensam hemma, men man måste välja rätt tid på dygnet… helst tidig morgon, annars blir man hemskickad igen och får komma tillbaka på morgonen, för de gör inga elkonverteringar på kvällen eller natten.

Nu skall ju de flesta restriktioner försvinna och i dag fick jag meddelande om att akvarellmålningen börjar i mitten på februari och så hoppas jag att vattengympan kommer i gång också. Den har jag verkligen saknat. Lite konstigt tycker jag det är att man slopar de flesta restriktionerna just när smittan är som högst. Det spelar ingen roll att man inte blir så allvarligt sjuk… ingen vill väl ligga hemma och snora. Det låter också som att många blir så glada att de glömmer att viruset fortfarande härjar. ”Nu ska jag krama alla jag möter på stan”, skrev någon på Instagram. Jag kommer nog fortfarande vara försiktig och hålla avstånd och inte vara i stora folksamlingar. Akvarellgruppen blir lagom.

Jag avslutade januari månads utmaning i min junk journal helt enligt planerna. Eftersom jag inte hade några aktiviteter kunde jag göra en sida varje dag och blev faktiskt nöjd med de flesta. Här är några.

Temat är ’Vila’

Minnen.

Här skulle man använda gem och jag hade några med pom-poms.

Temat är antik och jag hade ett fint gammalt kort som jag fått med materialet från Tjeckien.

Det är väldigt rogivande att sitta och göra dessa kollage, men det blir väldigt stökigt på bordet och till slut måste jag städa undan allt för att inte bli alltför stressad av oredan. Jag borde ha ett litet rum till där jag kan ha en pysselhörna och ett bord för symaskinen. Nu har jag pulat in allt i skåpet och tagit fram akvarellblocket och färgerna i stället.

Sköt om er och var lagom försiktiga <3

 

2 kommentarer

  1. Judy

    Happy Friday Marja! That’s quite a snowstorm. Our weather has warmed up to some + temperatures but the winds have been quite strong. The window looks nicely decorated and I like all the houseplants. You are smart to keep your distance even if the restrictions are lifted. It will be good to see what you will paint in the watercolor class. Love the junk journal pages. Have you finished knitting for the winter? I’m still crocheting year round. Just finished some baby items for a friend of my daughter’s. The internet is so full of beautiful patterns it’s difficult to decide what to make. Take Care and have a great weekend! Hugs!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! We have had some very lovely winter’s days with sunshine and a few degrees below zero.
      For now I’m not knitting…I have some pain in my fingers and wrists from arthoritis, but I’m planning
      for some colourful mittens. 🙂
      Hope you are doing well. Be careful and stay healthy.Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.