Marja

Den långa resan.

Min balkong

Min balkong börjar ta form. Jag har bytt vindskydd och som vanligt lämnade jag en öppning mitt på långsidan, så att växter och jag kan titta ut. Jag har en stor glaskruka som jag brukar plocka lupiner, och senare rallarrosor i och det ser fint ut från utsidan också.

I år är jag nöjd med inredningen på balkongen och det är nog det nya golvet som gjort att jag behärskat mig och inte köpt blommor lite hipp som happ som tidigare. Så här ser det ut just nu.

Tagetes och lobelia i den stora självvattnande krukan.

En rosenskära, som har många knoppar och växer så det knakar.

Kryddor, som jag plockar av varje gång jag lagar mat. Nu har det tillkommit dill också.

Hänglobelior i hörnet. Jag gillar lobelior… de växer och brer ut sig och lyser så vackert blått.

Den sedvanliga murgrönan i väggampeln.

På golvet vid framkanten står en solros, en krasse, en luktärt och ett par små jordgubbsplantor som blev över när vi planterade om jordgubbarna i pallkragarna. Nu ska jag ha det så här och inte ta in flera krukor med plantor.

Tyvärr har det ju inte varit många kvällar jag har kunnat sitta där ute. Det blåser hela tiden kallt. Undrar när sommaren tänker komma egentligen.

I pallkragarna börjar det gro så smått. I jordgubbslandet lyser det vitt av blommor och i går kväll gallrade jag rädisorna. Min granne tjatade om rabarber, så jag for till Plantagen och köpte ett dyrt rabarberstånd och skulle gräva ner det i ett hörn där jag sått ängsblommor. Den satt så hårt fast i plastkrukan och jag klantade mig och drog av alla rabarberstjälkar… Grävde ändå ner rotklumpen och det har börjat växa upp små blad. Få se om det blir något dugligt nästa år.

För övrigt har jag mått ganska bra, förutom att jag är onormalt trött. Hostan är borta och jag behöver inte inhalera något extra, utan klarar mig bra på underhållsdosen för astman.

Bostadsrättsföreningen har haft årsstämma och konstituerande styrelsemöte. Tre styrelseledamöter flyttade och var redan borta, så jag fick som vanligt styra upp det mesta. Tycker jag var duktig som lyckades ragga upp nya ledamöter och passade på att byta ut de unga killarna mot unga tjejer. Ha, haa. Skall bli så kul att arbeta med dem. Jag är ju sekreterare, så jag har skrivit protokoll och informationsblad.

På tisdag är det sommarsolstånd och sen har vi midsommar. Jag hinner inte med…jag har ju inte ens tagit fram sandalerna än.

Ha en skön sommar<3

 

2 kommentarer

 1. Judy

  Hi Marja! Happy Summer Solstice! You sure planted some beautiful flowers and greenery. The flooring is also lovely. What a nice place to sit outside with a drink. Happy to hear you are feeling better. Our temperatures have been in the mild 20’s with the odd showers. Bring out your sandals and enjoy summer. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I have sun in late afternoon and the evening on my balcony and it’s very nice sitting there. If it’s warm it’s also nice to sit in the shadow reading a book. We have had some nice days, but it has been windy.
   Hope you can enjoy the summer. Hugs!<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.