Marja

Den långa resan.

Postcovid

Sjukhusdammen nedanför terapibadet.

Ja, vattengympan har redan satt i gång och jag har orkat ta mig dit. Det blev ju knappt någonting i våras när jag hostade i 5 veckor.

Två veckor var jag isolerad hemma med covid. Jag pratade med grannen på balkongen, gick ut på natten och tog in posten, samt vattnade blommorna i en tom lägenhet i det andra huset och beställde mat ett par gånger från ICA Maxi, Så kan man också leva… en tid. Jag hade ingen feber, inte ont i halsen, men snorig och hostig och vansinnigt trött och lite nedstämd. Efter ett par veckor testade jag mig igen och det testet var negativt.
Sen fick jag förstås flimmer igen och testade mig ytterligare en gång innan jag for in till akuten. Fick träffa samma läkare som skickade hem mig senast jag var där, men den här gången ville han lägga in mig för nya blodprover dagen efter. Hamnade på thoraxavdelningen på natten och skulle elkonverteras efter lunch, men mitt hjärta gick över i sinusrytm innan och blodproverna var bra, så jag fick åka hem. Nu har jag haft 6 långa flimmerepisoder under juli-augusti plus covid, så min gamla kropp är ganska sliten.

Men jag kämpar på och vill ju leva så gott det går. Vattengympan har ju som sagt börjat och snart börjar akvarellkursen. Sen har jag anmält mig till en kurs i att göra ’himmeli’, alltså halmkronor av råghalm. Den anordnas via Finska klubben. Jag var nämligen där förra veckan, inbjuden av kvinnogruppen för att presentera mitt papperspyssel. Jag hade med mig ett par kort, ett scrapbookingalbum och några junk journals och små akvarellmålningar. Scrapbookingalbumet råkade vara det där jag har många foton från min tid som krigsbarn i Fåglum och det blev ju intressant för de andra. Det var väldigt trevligt att träffa nya människor och få prata finska, så jag ska nog gå dit flera gånger. Finska klubbens stuga ligger på gångavstånd nere vid sjön. Det tog mig 20 minuter att gå längs skogsvägen med rollatorn.

Ett par lördagar har jag varit på Bondens marknad i stan. Jag älskar att köpa ekologiska, närodlade grönsaker och så brukar jag köpa bröd och bullar från Hagabröd. Jag har också köpt en burk Västerbottenshonung, som jag ska ge till min kompis som fyller år.
Rödbetorna i våra pallkragar är väldigt små, men i dag plockade jag in mangold, persilja och gräslök. Blommorna frodas och jag plockar in små buketter ett par gånger i veckan. Krassen kryper ut på gräsmattan som vanligt, vallmon sträcker sig stolt mot himlen och luktärterna doftar ljuvligt.

I dag var exet och hälsade på. Han har inte fått komma under hela augusti. Jag gjorde lax i ugn med färdigköpt citronsås och bakade en blåbärspaj som vi åt med vaniljsås. Han fick med sig en matlåda med ris och lax och en annan med blåbärspaj och vaniljsås. Han uppskattar hemlagad mat.

Under augusti månad har jag varit med i en utmaning på nätet som hette Artful August. Som vanligt fick man ett ord att tolka varje dag och man fick använda vilka medier man ville. Jag målade mycket, med akvarell, gouache och bläck och blandade med andra tekniker, som kollage och stämplar. Jag tänkte att jag skulle samla de alster jag är mest nöjd med och lägga ut i ett eget blogginlägg. Snart. Det har faktiskt varit bra att ha något att syssla med varje dag när jag har suttit hemma ensam. Något lustfyllt som hållit humöret uppe.

Sköt om er och var försiktiga <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.