Marja

Den långa resan.

Artful August

Min gata i förgår. Hösten har kommit och det har varit en lång period med regn och rusk. Ett par dagar i veckan var solen framme och luften var så där höstklar och hög. Vi har till och med haft en frostnatt.

Jag har äntligen fått tid för ablation för flimret. Efter ett helt års väntan. Om en dryg vecka skall det ske och jag går omkring med ständig ångest över det. Jag vill göra det, jag måste göra det för att få ett drägligt liv. På torsdag skall jag in för inskrivning och hjärtultraljud. Jag har fått byta medicinering och känner att kroppen inte riktigt har ställt in sig än, därav ångesten och rädslan för flimmer.

I går var jag på min årliga kontroll hos diabetessköterskan. Det var ett mycket bra möte. Vi gick igenom hela min hälsostatus, proverna som tagits var bra och jag måste ju, trots allt, vara nöjd. Jag har haft diabetes typ 2 i 11 år nu och mina värden blir bara bättre med tiden. Jag tror jag gick länge innan den upptäcktes, men med tabletter och diet är mitt långtidssocker nu inom normala ramar.

Den här veckan har jag också varit på synundersökning. Jag ser fruktansvärt dåligt och läser tidningen med förstoringsglas. Jag visste att jag hade begynnande gråstarr och det visade sig att mitt vänstra öga är så dåligt att optikern inte kunde räkna ut ny styrka på glasögonen eftersom jag dessutom skelar, så hon skrev en remiss till ögonkliniken.för ev operation.

Akvarellmålningen har börjat och det var roligt att träffas igen. Vi är en ganska stor grupp nu. Sen har vi börjat kursen i att bygga halmkronor i Finska klubbens stuga. Det är så himla roligt att träffa den gruppen också. Första gången tränade vi med halmen från en gammal julkärve. Återbruk flera gånger om. Vi måste blötlägga halmen och skala den innan vi kunde klippa bitar att arbeta med. Det är lite trixigt att få till en oktaed, men med lite träning skall det nog gå.

Bostadsrättsföreningen har haft sitt första möte för hösten och vi fick direkt sätta i gång med budget för 2023. Lite knepigt eftersom vi har så många nya i styrelsen, men vi får hjälp av en bra ekonom på HSB. Våra hus är nu 10 år gamla, så vi får börja tänka på underhållet av dem.

I morgon ska jag hälsa på exet. Han ville ha hjälp att rensa ut i skafferiet… påsar med gammalt mjöl m.m. Hoppas vi inte hittar någon ohyra.

Jag lovade ju visa lite ur min Art journal, som jag satt med under augusti när jag hade covid. Jag deltog i en utmaning på Instagram där man fick ett tema varje dag. Det nya var att jag målade ganska mycket… med akvarell, gouache och stämpelbläck och sen klistrade bilder, använde stämplar och stenciler.. Mixed media kallas det. Jag köpte en fin liten dragspelsbok med tjockt akvarellpapper i Finland och den blev så fin när jag fyllde båda sidorna på varje blad.

 

Temat är lyster och jag har bl.a. använt metallic akvarellfärger jag också köpte i Finland.

Temat är nummer.. Ja, jag är 79 år.

Temat är bläck.. Jag använde mina flytande stämpelfärger. De uppför sig ungefär som akvarellfärger.

Temat är stänk och jag målade en galax och stänkte med guldfärg.

Temat är abstrakt’ och jag rev pappersremsor och målade med mina favoritfärger. Texten är en stämpel jag har.

Temat är form och jag har målat, klippt och klistrat och decoupageat.motiv från servetter,

Temat är porträtt… jag hade en fin tecknad bild av Coco Chanel.

Temat är vintage och bilden är från ett gammalt vykort.

Det var den roligaste utmaningen jag deltagit i hittills. Nu skall jag lära mig en ny teknik jag kan blanda med… att överföra bilder från tidningar med hjälp av akrylfärg och en geleplatta. Måste köpa en Vogue tidning med lite galna modebilder.

Sköt om er >3

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.