Marja

Den långa resan.

Vackra vinter.

Vi har haft en vacker vinter med så mycket snö. Lite besvärligt har det emellanåt varit för mig att ta mig fram med rollatorn, men jag har valt plogade vägar. Kommer mig alltid till affären och busshållplatsen är alldeles bakom knuten, Det händer att jag åker ner på stan bara för att få gå på snöfria gator. Bakom vårt hus ligger ett 5-6 m högt snöberg med grannens snö. Undrar om de tänker köra bort det. eller om det får smälta ner till en sjö på vår gräsmatta.
Februari månad gick väldigt fort. Jag har gått på vattengympan, jobbat lite med bostadsrättsföreningen och för övrigt koncentrerat mig på att må bra. Jag är fortfarande trött, vilket beror på dåliga blodvärden. Har varit på ögonmottagningen och det konstaterades att jag har grå starr i båda ögonen, som skall opereras. De har 5 månaders väntetid och tar ett öga i taget, så det blir ett långt projekt innan jag får nya glasögon och kan se ordentligt. Nu läser jag tidningen och löser korsord med förstoringsglas. Är nästan blind på vänsterögat.

Johanna har varit här några dagar under sportlovet. Hon ville komma och se till sin pappa som blir allt sämre i sin Altzheimer. Det var så underbart att ha henne här. På söndag råkade det bli en perfekt vinterdag med strålande sol och vi tog en skön promenad och njöt i fulla drag, Vi lagade god mat och pratade mycket. Sen var Johanna med sin pappa en hel dag och fixade… vi var också på stan alla tre och åt ute,
Snart åker ju jag till Stockholm och firar min födelsedag och i slutet på maj tar Ronja sin examen i Karlstad. Få se om jag orkar fara dit då. Johanna och jag pratade också om att åka till Finland tillsammans i sommar. Man får passa på så länge man orkar.

Vi pysslade också. Johanna gjorde en ficka av en tepåse och en tag att stoppa in i den… och jag gjorde en sida i min junk journal kring den. Jag deltar i ett projekt på 100 dagar på Instagram. Man får bestämma själv vad man vill göra, men meningen är att man skall vara kreativ i åtminstone 10 minuter varje dag. Jag har kallat mitt projekt för #PaperPaintPics, vilket betyder att jag målar, gör något i min junk journal eller fotograferar/ trycker bilder, som jag lägger upp på den gemensamma sidan. Det räcker om jag bara viker ett kuvert eller målar en liten blomma… huvudsaken att jag håller kreativiteten uppe. Tror ni jag klarar 100 dagar? Jag har gett mig hela året, men det får ju inte bli för långa pauser och det får inte heller bli någon prestige i det. Meningen är att man gör något som får en att må bra,

Ha det bra och sköt om er!

 

2 kommentarer

 1. Judy

  Beautiful pictures Marja, especially you and Johanna. The snow at your area is quite a bit more than us. I sure hope you don’t end up with a lake. Happy to hear you are back to swimming but sad that you have cataracts. A trip to Stockholm and then Finland will be wonderful for you. Love the junk journal page. Good luck on your creative project. I know you can do 100 days. Hugs! Have a great weekend.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy…and thank you for your mail that I will answer any day. Yes, we have got a lot of snow this winter and it will take a while before it’ll melt away. In the South of Sweden spring flowers are coming up, but here up North we still have full winter.
   Take care!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.