Marja

Den långa resan.

Firat födelsedag.

Den här trötta 80-åringen har varit i Stockholm och firat. Jag brukar inte fira mina födelsedagar, men vart tionde år gör jag det rejält. När jag fyllde 70 var jag i Barcelona i 10 dagar och roade mig. Nu blev det lite lugnare, men alldeles lagom för mig. Ronja kom från Karlstad och Johanna hängde med varje dag trots att hon egentligen var sjukskriven. Jag fick önska vad jag ville göra och jag ville gå på grekisk restaurang. Vi åt moussaka och grekisk sallad och drack retsina och ouzo. Det var verkligen mysigt. Dagen därpå ville jag gå till Nationalmuseet, men vi gick vilse i regnet, blev trötta och hamnade på Scenkonstens museum, som ligger alldeles bakom Dramaten i stället. Ett jättefint litet museum, som jag verkligen rekommenderar. En annan dag såg vi en fin utställning med David Bowie på Kulturhuset.

Stockholm är ju världens vackraste stad på sommaren, men på vintern är den som vilken annan grå storstad som helst. Dessutom regnade det nästan varje dag och var allmänt rått och kallt. Men jag njöt av att få vara med flickorna varje dag.

Sen var det skönt att komma hem till lugnet och skogen. Vintern är fortfarande vacker, men nu får det sluta snöa. Det känns nästan som att man blir uppslukad av maränglandskapet.

.

Direkt när jag kom hem blev jag utlarmad till exet som var ovanligt förvirrad. Hans TV fungerade inte. Någon i huset hade varit där men inte fått till det… Tror ni jag fixade det? Med hjälp av en trevlig man på Telia kundtjänst gjorde jag faktiskt det. Jag är inte särskilt teknisk, men logisk och bestämde att vi skulle kolla att alla sladdar satt rätt och var inkopplade, samt att exet hade rätt fjärrkontroll i handen. Sen behövdes ingen större felsökning. Som belöning fick jag titta på dagens avsnitt av Beverly Hills fruarna och blev serverad en tallrik fil och flingor i mellanmål.

I dag har jag varit och köpt en ny skrivare. Jag blev less på att bråka med min gamla och att alla bilder blev randiga. Jag vill gärna kunna kopiera bilder när jag pysslar och även skriva ut foton av hygglig kvalitet. Sen skriver jag ju ut och kopierar protokoll och andra dokument också och vill gärna ha snygga kopior.

I morgon är det vattengympa och jag längtar. Har ju missat ett par gånger.

Sköt om er och ta det lugnt<3

 

 

4 kommentarer

  1. Judy

    Hi Marja! You are a beautiful 80 years young lady. Such a nice trip to Stockholm and especially to spend time with your girls. The ex is sure lucky to have you in his life. Hope your printer is working good. Have fun at the water gym. Hugs!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you Judy! Only my body feels 80, but my mind is still curious. I had a wonderful time in Stockholm… my girls are so loving and considerate towards me.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.