Marja

Den långa resan.

Påsken gick fort.

Då var påsken över och det gick fort, tyckte jag. Jag har inte gjort något särskilt… exet kom hit på påskafton för att äta lite påskmat med mig. Jag gjorde en stor påsktallrik åt oss var och var sin skål med sallad bredvid. Vi tog förstås en snaps till sillen och så åt vi memma till efterrätt. Jag hade köpt en extra riva memma, som han fick med sig hem.
För övrigt gjorde jag inget särskilt. Försökte gå ut i slasket… snön smälter i rasande fart och man kan känna att det är vår i luften. Jag tror många har haft ett härligt påsklov.

Veckan före påsk var jag på Hörcentralen och har bestämt att jag vill prova en hörapparat på ena örat. Jag har en lätt hörselnedsättning enligt testerna, som förvärras av att jag har olika ljud i båda öronen… pulsljud i höger och trumningar i vänster. Det gör att jag blir ofokuserad och får svårt att höra vad folk säger. En hörapparat skall då förstärka hörseln så att de störande ljuden inte dominerar. Ja, vi får se om det hjälper. Om en månad har jag tid för återbesök och då skall jag få apparaten.
Nu är det sex månader sedan jag gjorde ablationen och jag har inte haft några känningar av flimmer. Jag kan få lite hjärtklappning precis när jag skall lägga mig och sova, så jag har fortfarande nätter då jag sitter uppe och dricker kallt vatten. När jag tänker på hur de senaste två-tre åren varit med regelbundna taxiresor till akuten, sömnlösa nätter och inläggningar på olika avdelningar (där det fanns plats), fattar jag inte att jag orkade. Nu, när jag mår så mycket bättre, försöker jag njuta av de dagar jag mår bra och göra det jag tycker är roligt.

Vattengympan är det roligaste just nu. Jag njuter så otroligt mycket i det varma vattnet och känslan av att vara lätt och smidig i vattnet. Kvällarna börjar bli ljusa och det är inte längre becksvart när jag ska fara hem.

Änderna har kommit tillbaka till dammen nedanför terapibadet och de har det bra i det varma spillvattnet från bassängen.

I dag såg jag att odlingslådorna redan hade tinat fram i det andra huset. Lite avundsjuk blev jag, för våra pallkragar ligger under ett tjockt lager snö och jag kommer inte ens åt att skotta undan lite. Jag tror jag ska ta och peta ner lite blomfröer i toarullar, som jag senare kan sätta ut på balkongen. Det är bara så svårt att veta när man kan börja odla här uppe.

Ha det bra och sköt om er!

 

4 kommentarer

 1. Judy

  Hi Marja! Nice pictures! Good to see the positive outlook you have on life. Enjoy it to the fullest. Our snow has gone but there is still a danger of frost. The gardens are usually planted on the long weekend which is towards the end of May. We will probably just grow some flowers and a few vegetables in pots. Have a great weekend. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! It’s been a long winter and I don’t expect to plant anything before the end of May or beginning of June. We still have night frosts and cold winds during daytime.
   Hope you are all right. Take care! Hugs, Marja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.