Marja

Den långa resan.

Det blåser kallt


Lycka är att få krama en len björkstam. Men jag är så innerligt trött på att det blåser hela tiden. En iskall vind som gör att man fryser både ute och inne. I morgon är det 1 juni och då skall det ju vara sommar!

Maj månad gick i ett huj. Jag har jobbat mycket med bostadsrättsföreningen. I går hade vi årsstämma och jag blev omvald på två år till. Helt oförmärkt har jag blivit arbetsledare/ sambandscentral/ kontaktperson för allt vi hade bestämt skulle utföras i år. Vi har gjort den obligatoriska ventilationskontrollen, i morgon skall Peab komma och fixa några skavanker på sockeln till husen… sen skall vi tvätta fasader och måla om de vita linjerna på parkeringarna. Jag har begärt offerter, pratat med olika yrkesmänniskor, kollat tider, satt upp anslag med info och förhållningsregler m.m. och detta kommer fortsätta hela juni. Men den 8 juni skall jag operera ena ögat för gråstarr, så då får grannen ta över några dagar i alla fall.

Vi har försökt påbörja odlingarna också, men i och med att det är så kallt går det trögt. Nu har jag sått de vanliga kryddorna och rödbetor och mangold. Sen köpte jag små sockerärtsplantor och purjolökar. Jordgubbarna överlevde vintern under snömassorna och så har jag sått blommor i en pallkrage… sommarblommor, luktärter och krasse.
Balkongen har jag inte gjort något åt än,,, på golvet vid väggen står en jättefin sibirisk vallmo och en rosenskära och trycker i skydd för blåsten.

Men visst inser jag mina begränsningar. Jag blir fort trött och har därför beställt fönstertvätt från Veteranpoolen. Jag får vänta några veckor, men före midsommar hoppas jag de hinner komma. Jag har också beställt hjälp att plocka ut och in i förrådet och bortkörning av det som inte skall finnas där. Det är inget stort jobb, men jag når inte upp till en hylla och orkar inte baxa upp det jag vill ha där.
Exet är inte heller någon hjälp att räkna med. Han blir också fort trött och tappar koncentrationen. I fjol hjälpte han ju mig med balkonggolvet och det blev lite kämpigt.

Barnbarnet Ronja tar sin psykologexamen på fredag. Jag hade lite planer på att ta mig till Karlstad då, men nu blev det inte så. I sommar när hon kommer till Umeå har jag planerat fira henne och då kan både exet och Johannas halvsyster vara med. Tänkte beställa hem buffe från ICA Maxi, köpa champagne, ballonger och blommor… sjunga och hålla tal. Eller så går vi bara på restaurang.
Exet vill åka till Finland i sommar och Johanna och jag far med honom, precis som i fjol.

Jag håller förresten på och tränar med en hörapparat i ett öra. Skall tillbaka till Hörcentralen snart och lämna en utvärdering och bestämma om jag vill ha den. Jag är inte riktigt vän med den… jag vill ju höra vad folk säger tydligare, inte en massa störande bakgrundsljud. Jag stod och väntade på bussen och ryckte till ett par gånger när jag tyckte att jag hörde att någon smög upp bakom mig… i själva verket var det jag själv som skrapade med foten i gruset. Gälla ljud är förskräckliga… gälla barntjut i bussen har fått mig att slita apparaten ur örat. Jag är osäker om jag ens behöver den, men hörseltesterna visar ju att jag har nedsatt hörsel. Knepigt det där,

Nu skall jag försöka hinna i säng innan det börjar ljusna.

Sköt om er <3

 

 

 

2 kommentarer

  1. Caanita

    Undra på att du blir återvald……, du måste vara en klippa för den bostadsrättsföreningen.
    Tänk på att vara rädd om dig!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag är ju äldst och har mest erfarenhet och så är jag en ’doer’, men jag försöker delegera och har faktiskt god hjälp av min goda granne som också sitter i styrelsen. Vi kommer bra överens. Men jag tänker hela tiden på att jag inte får stressa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.