Marja

Den långa resan.

God fortsättning på midsommarhelgen!

Önskar en god fortsättning på midsommarhelgen med lupinbuketten på mitt balkonggolv! Jag har firat en mycket stillsam midsommar med exet… ätit matjessill och färskpotatis och till det en liten snaps. Det räcker så.

Juni månad är snart slut och den har gått fort som vanligt. Det slutade blåsa till slut och vi fick en värmebölja. Jag tål inte värme så bra, men klarade mig bra, tack vare en sval lägenhet, fläkt och en skön balkong med kvällssol. Nätterna har varit ljusa och jag har vänt på dygnet eftersom jag inte kan gå och lägga mig när det är så här vackert hela natten. Jag har suttit på balkongen och hört fåglarna kvittra och lommen ropa från sjön. Juni är absolut den mest magiska månaden.

 

Jag opererade ena ögat för gråstarr i början på månaden. Operationen gick bra, men blev lite krånglig eftersom ögat drog åt sidan på grund av att jag skelar och de måste hålla fast det med ett instrument som gav mig en ytlig skada med blödning, så det såg lite fult ut några dagar. Nu är det bra…jag ser mycket bra och har så småningom fått tillbaka min ursprungliga ögonfärg. Problemet är nu att jag har ett bra och ett mycket dåligt öga och inga glasögon som passar. I höst skall jag operera det andra ögat och då kan jag prova ut de glasögon jag behöver. Nu behöver jag inga glasögon utomhus, så jag har köpt två par sköna solglasögon.

 

Nästa vecka kommer Johanna och sedan far jag med henne och exet till Finland. Det blir en likadan resa som i fjol. Då trodde vi att exet inte skulle orka med fler resor, då han dessutom hade så jobbigt med kärlkramp, men nu äter han mediciner och är så pass pigg att han kan åka. Jag har bokat resan och hotell och bl.a. sett till att vi har gott om tid vid tågbyten. Mottot har varit: Hellre lite väntetid än att stressa.

Jag skulle ju få hjälp att tvätta mina fönster och har haft kontakt med en man från Veteranpoolen. Först var ögonoperationen prioriterad, sen regnade det den dagen han skulle komma, men nu skall vi göra ett nytt försök på måndag. Sen får Johanna hjälpa mig att byta gardiner.

I pallkragarna började det växa när värmen kom och nu när det har regnat har det riktigt tagit fart. Vi fick förfrågningar om egna pallkragar från ungdomar i båda husen och vi är villiga att utvidga. Föreningen köper kragar och jord och ibland också plantor och frön. Hos oss har vi  gett bort en pallkrage, så nu odlar jag i fyra, men i det andra huset har de köpt till ett par. Snart har vi en hel kolonilott bakom husen, men det är ju verkligen roligt att fler blir intresserade. I dag var jag ute och gallrade rädisorna och bestämde att jag aldrig mer ska så något som behöver gallras. Jag fick ont i ryggen och blev yr av pillergörat.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

.

 

2 kommentarer

 1. Agnetaj

  Önskar en bra resa till Finland! Kommer just hem efter en veckas resa dit. Njuter fortfarande av det goda brödet vi inhandlade där.
  Vill också ge en komplimang för den fina frisyren du har på bilden!
  Trevlig sommar! 🍃

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Agneta för komplimangen! Vi är på väg hem nu och har haft några fina dagar i Finland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.