Marja

Den långa resan.

Redan september.

Klart jag hakade på trenden att odla popcorngräs i en liten kruka på balkongen.

Vi har gått in i september månad och alla säger att nu är det höst. Augusti månad gick mig helt förbi… jag var sjuk hela månaden. Blev plötsligt förkyld och fattar inte var jag blivit smittad. Förutom att jag åker buss, där alla sitter och hostar, har jag knappt träffat någon i sommar. Jag var hos exet och hjälpte honom att skruva ihop tre stycken bokhyllor från Ikea (nu har han 13 st fulla bokhyllor i sin trerummare) och sedan bjöd han mig på kinamat på restaurang Shanghai. Efter det blev jag sjuk, men exet blev inte sjuk, så jag kan inte skylla på honom. Jag hostade och snorade… astman blossade upp och det värsta av allt, jag fick en kraftig ögoninflammation med variga ögon flera dagar. Jag tappade rösten och hörde ingenting. Covidtesten jag hade hemma hade gått ut och torkat igen, men eftersom jag kände både lukt och smak var jag inte orolig för det.
Jag skulle ha åkt till Stockholm just innan skolorna började, men jag fick boka om mina tågbiljetter och skall åka nu om en vecka i stället. Det var nog inte meningen att jag skulle åka då i augusti, för det var precis då banvallen rasade och tåget spårade ur och tågen blev inställda eller kraftigt försenade. Skönt att jag slapp den stressen.

Jag har alltså mest varit hemmavid… ICA Maxi kom med mat första veckan och sen har jag gått i sakta mak till Coop, plockat lite i pallkragarna och tagit mig ner till sjön ett par gånger. Vi fick mycket jordgubbar, jag plockade in en näve varje dag… men sen har det mest varit kaos i pallkragarna.

. I gräsmattan utanför en pallkrage hittade jag två penséplantor. Det var två år sedan vi hade penséer i den pallkragen. I röran mellan mangoldplantorna har fin persilja vuxit upp. Är persiljan flerårig? Tror det var där vi hade persilja i fjol. En väldigt fin ringblomma har lyst upp i kragen längst ner och det var där jag hade sått blandblommorna i fjol. Så det kan bli.

I går började vattengympan och jag var glad att jag orkade gå. Två grupper har slagits ihop till en och avgiften har höjts. Ny ledare som körde med intervaller och repetitioner och snuttar av musik. Inte riktigt min stil…men det blir nog bra. Huvudsaken att jag får röra mig i det varma vattnet.

Med sorg i hjärtat skickade jag iväg min trehjuling till Fritidsbanken. Jag får helt enkelt acceptera att jag varken har balansen eller koordinationen att cykla ens på en trehjuling. Innan jag köpte den var jag inne på Fritidsbanken på Ålidhem och frågade om de hade en att låna, så jag skulle kunna testa om jag  kunde cykla på en. De hade ingen då och blev så glada nu när jag frågade om de ville ha min. Hoppas att min fina Monark blir mer uppskattad där än hos mig.

Ha en skön höst<3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.