Marja

Den långa resan.

Inga skor, men gott vatten.

Det blev inga skor i går. Representanten för Pålsboda Toffeln dök aldrig upp. Lite irriterande, eftersom vi var ovanligt många som kommit till mötet.
Ännu mer irriterande var det att det i dagens mobiltelefonvärld inte fanns någon möjlighet till kontakt, för det kunde ju ha hänt något utmed vägarna. Kontakten med försäljaren hade skett via en kvinna på Pålsboda Toffeln… och numret till henne fanns hemma hos vår kontakt.

Nu var det som det var och vi fikade och tittade i den fina broschyren och allt eftersom tiden gick blev ju skorna allt mer attraktiva. Det kanske var tur att försäljaren inte kom, för jag hade lätt kunnat komma hem med fem par skor.

Läste i Vk i dag att Umeås kranvatten utsetts som bäst i Norrland och näst bäst, tillsammans med Växjös, i hela landet. Bäst vatten har Falun.

Juryns poetiska motivering till Umeåvattnets förträfflighet löd:
Mjukt och fokuserat med spänstig mineralitet. Lång flödande frisk eftersmak”.

Jag håller med juryn. Umeås kranvatten är gott och om man dessutom lägger till lite egna bubblor får både Loka och Ramlösa slänga sig i väggen.

I dag är det torsdag och då vet ni vad jag ska göra i kväll. Yippee yei!

Ha en skön dag <3

6 kommentarer

  1. Babs

    Det blir iaf billigt att handla genom att titta i broschyren men skolöst.
    Jag dricker kranvattnet som det är, gillar inte bubblor.
    Ha en fin kväll i bassängen!
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag som skrivit i min presentsation, för över 1½ år sedan, att en av dom fem bästa sakerna med Umeå, var just vattnet, jag fixar inte Uppsalas äckliga kranvatten och andras illasmakande rostvatten, näpp, Umeå äger. ha en fin fredagskväll!

  3. Sus

    Vatten är den allra godaste drycken… mmm. Lycka då att ha extra fint sådant! Det var verkligen ett poetiskt omdöme, det är så roligt att läsa sådana, hur man beskriver olika drycker.

    Önskar att jag kunde ha lite olika vatten framför mig (Uppsala, Falun, Umeå etc) och sitta och ha en egen provsmakning, det vore spännande 🙂

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.