Mats Nilsson, L

Enfaldigt

Åtta av liberalernas riksdagsledamöter lever tydligen i den (o)saliga tron att det går att släppa fram Kristersson och ändå slippa Åkesson.

Ursäkta uttrycket, men hur dum får man egentligen bli? Kristerssons försäkringar om att Åkesson inte alls ska vara med i bilden är inte värda mer än en tysk mark under hyperinflationen på 20 – talet.

Varifrån kommer egentligen det här önsketänkandet? För det är vad det är frågan om. Troligen efter många år där S varit huvudfienden.

På många sätt är det fortfarande så, men valresultatet talar sitt tydliga språk. Man bör dessutom i det här fallet tro på Åkesson när han klart har uttalat att en regering där L och C har någon form av inflytande är något SD kommer att rösta emot. Till det kan vi ju lägga det hafsverk till budget som M/KD fick igenom med Åkessons hjälp. Spåren förskräcker redan.

För att återvända till mellankrigsåren, släppte den tyska högern fram Hitler 1933 i tron att man skulle kunna använda nazisterna för att mota bort den socialistiska vänstern.

Hur det gick, det vet vi. Det fick inte minst de soldater erfara som deltog i slaget vid Monte Cassino som inleddes just den 8 januari 1944.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.