Mats Nilsson, L

Allianser och splittring

Så har det gått nästan en månad efter operationen. Aktionsradien är begränsad, men det är bara att bita i. Det är också det som mittenpartierna nu får göra när avgörandets stund närmar sig. Förhoppningsvis blir resultatet inte fullt så ”kryckigt” som läget är för min del just nu. Det återstår förstås att se.

Det ordas en hel del om den förfärliga splittringen inom L just nu, men den som har varit med ett tag har upplevt liknande situationer tidigare utan att det för den sakens skull har resulterat i några bestående motsättningar. Liberaler har respekt för demokratin, också den interna. Och när saken till sist avgörs, brukar man acceptera det.

Det är inte alltid enkelt att manövrera när de stora elefanterna börjar dansa. Det fick svenskarna erfara den 9 januari 1812 då Napoleons trupper besatte det dåvarande Svenska Pommern. Kriget då slutade med att olika allianser bildades och gick under när länder bytte sida i kraftmätningen mellan Europas stormakter. Historien lär oss att allianser inte består för evigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.