Mats Nilsson, L

Frustrationer

Tar del av krumbukterna gällande LSS, alltså lagen om stöd till vissa funktionshindrade. Det är det gamla vanliga mönstret att när sossarna inte själva har föreslagit en reform, gäller det att försöka omintetgöra den.

Trots alla försök att skriva om det hela, innebär det likafullt att man spelar Svarte Petter mellan stat och kommun. Och då är det inte svårt att räkna ut hur det går.

Som varande – tillfälligt – begränsad i min rörelseförmåga, känner jag extra mycket med de som haft otur i livets lotteri. Jag är själv lyckligt lottad med ett stabilt nätverk omkring mig. Något jag fått se prov på under den månad som gått sedan operationen av höftskadan. Och det tackar jag för. Ändå kan jag ju inte undgå att känna frustration när viljan är större än förmågan.

Frustrerade blev nog i längden också de som satte sin lit till skapandet av Nationernas förbund den 10 januari 1920. Nu skulle freden vara säkrad. Men inte. Organisationen kunde aldrig göra sig gällande under den ödesdigra utveckling som skulle leda till ett nytt världskrig 19 år senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.