Mats Nilsson, L

Obegripligheter

Turerna i Ungern går vidare. Nu är det tydligen EU som hotar landets säkerhet. Det håller på att vara litet svårt att överhuvudtaget ta landets ledning på allvar. Om det nu skulle vara så som man säger, ja, då är det ju bara att lämna. Kan visserligen bli en aning krångligt, det visar exemplet Storbritannien, men likafullt.

Enligt landets vice premiärminister är den svenska ministern Annika Strandhäll en sjuk person som går emot guds vilja när hon kritiserar Ungerns politik för att förmå kvinnor att föda fler barn. Det är tydligen det som herren vill att kvinnor ska göra.

Om det nu är det som det hänger på, borde det väl inte behövas några skattelättnader till flerbarnfamiljer. Det verkar dock som om herren är mer på svensk än ungersk sida med tanke på att födelsetalet här ligger på 1,85 medan det i Ungern ligger på 1,53. Allt enligt Eurostat.

Sanningen är förstås den att samma bekymmer som vi ha i hela Europa, med sjunkande födelsetal och en snabbt åldrande befolkning, inte kan hjälpas upp av någon invandring i Ungerns fall. Vem vill väl dit? Ett land med ett för de flesta helt obegripligt språk och en politisk ledning som ser fiender där inga finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.