Mats Nilsson, L

Månadstankar

Så var det ny månad. Här, där jag sitter och skriver detta, hänger en ”månadstavla” på väggen. Det finns 12 olika bilder, gjorda av Kerstin Frykstrand, en för varje månad.

På bilderna möter man en gången tid. Mars månads bild föreställer två barn som sjösätter en liten barkbåt i en liten bäck som tinat fram i vårsolen. Av kläderna att döma rör det sig om 40- eller 50 – talet.

Just den 1 mars 1950 provflög planet Saab 202 för första gången. Det svenska flygvapnet var på 50- och 60- talet världens fjärde starkaste och låg i framkanten rent tekniskt. Bortsett från stormakterna var Sverige det enda land som utvecklade och producerade egna stridsflygplan.

Det gör vi i och för sig fortfarande, men mycket annat har förvisso ändrats. I dag kan man rent av sig få för sig att landet ska gå under i kaos om det bara kommer en enda tiggare till. Åtminstone om man hör på en del inlägg i debatten.

Litet tillsats av sans och förnuft skulle inte skada diskussionen. Men nu är det i alla händelser dags att göra helg. Både jag själv och min trogne assistent robotdammsugaren Roald har gjort vad vi har kunnat inför helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.