Mats Nilsson, L

Korkat om korkar

Iväg till återvinningen i dag i samband med att det var dags att handla. Läser också i tidningen ett inlägg där plastkorken på yoghurtförpackningen tydligen är ett stort problem.

Ibland (rätt ofta faktiskt) passerar miljödebatter det löjligas gräns. Det är si och så mycket ”ekologiskt” som ska konsumeras, alldeles oavsett om det i förlängningen faktiskt gynnar miljön eller inte. Samtidigt ska man skämmas över att ta flyget och ondgöra sig över plastkorkar. Korkad symbolpolitik av allra värsta sort.

Det har sagts förr, men det finns skäl att upprepa det så här inför valet till EU – parlamentet. Miljö är ett i alla bemärkelser gränsöverskridande problemområde som måste lösas i samverkan med andra och inte genom hemsnickrad.symbolpolitik.

Det europeiska samarbetet handlar om två saker: freden och miljön. Allt annat är sekundärt. Den 7 mars 1945 intog amerikanska styrkor en bro över Rhen vid Remagen. Några månader senare var kriget i Europa över. Vi bör inte glömma erfarenheterna från 1900 – talets krig i Europa och världen när det talas flitigt om att ”återta” makt från Bryssel.

Hur gick det då med plastkorkarna? Jo, jag skruvade av dem och slängde dem i rätt behållare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.