Mats Nilsson, L

Tankar om tiden

Sommaren lider oåterkalleligen mot sitt slut. Så därför var det väl i sin ordning att Sjöstedt som sista partiledare höll sitt sommartal här i Umeå igår. Vänstern har ju ofta nog varit sena med att uppfatta att tiden har gått dem förbi.

Inte helt överraskande talade han om klimatet. Lösningen tycks här vara järnvägssatsningar. Något som ska betalas bland annat genom återinförd förmögenhetsskatt. Inte heller det kommer som någon direkt överraskning.

Man kan raljera med att Sjöstedts tilltro till kapitalismens förmåga att skapa rikedomar är betydligt större än exempelvis min, om han nu tror att det skulle räcka särskilt långt.

En annan som för sent upptäckte att tiden gått honom förbi var Vidkun Quisling. Mannen vars namn blivit synonymt med förrädare. Och det var också för den försyndelsen han dömdes till döden den 10 september 1945. Drygt en månad senare arkebuserades han vid Akershus fästning efter att ha suttit fängslad i samma lokaler där Gestapo höll till under ockupationen. På flera sätt ett passande slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.