Mats Nilsson, L

Propagandakrig

Här är litet citat som jag inte kan undanhålla menigheten:
”Folken i det socialistiska lägret bedriver ett fredligt samarbete på grundval av likaberättigande och respekt för den nationella suveräniteten. De har i sina länder undanröjt krigets orsaker genom att avskaffa kapitalismen”.
Citatet är hämtar ur det kommunistiska partiets program, alltså det som i dag är Sjöstedts parti, från 1964. Tänker på det när jag läser om en bok som nyligen kommit ut om massmördaren Maos populism. Hur en kallhamrad imperialism maskerades till något som för alltför många, inte minst i västvärlden, framstod som en folklig revolution. På det sättet stod hans propagandaapparat modell för det som det agerande vi nu kan se på sina håll. Som exempelvis det som tillämpas av Åkessons gäng som nu inleder sin kongress i dagarna.
Som om det inte räckte med det stod också kommunistregimen i Kina, direkt och indirekt, bakom terrorrörelser som Pol Pots i Kambodja, Den lysande stigen i Peru, Baader- Meinhof i Tyskland, Röda brigaderna i Italien, för att nu nämna några av dess proselyter.
Den 21 november 1995 undertecknades Daytonavtalet som gjorde slut på kriget i Bosnien. Också den konflikten ett sorgligt bevis på att kommunistiska diktaturer alltid bär frön till krig inom sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.