Mats Nilsson, L

Maktkamp förr och nu

Det blev ingen regeringskris. Ingen misstroendeförklaring heller. Reformeringen av Arbetsförmedlingen är i princip avblåst. Alla säger sig vara nöjda med detta.
Jaså?
Det är rörande att se hur somliga i dessa juletider är nöjda med litet. Men hur det blir framöver återstår att se. Säkert är dock att de största hycklarna i sammanhanget, alltså Knaskristersson och Babbla Usch Snor, borde ha långa näsor och svarta tungor efter alla de lögnaktiga krokodiltårar de har gråtit över det kaos som de själva orsakat med den budget de själva drev igenom. Elefanter i porslinsbutiken är bara förnamnet.
Men, men. I kampen om regeringsmakten är allt tillåtet. Det är den moral som M och KD nu agerar efter, samtidigt som en hångrinande Åkesson hänger på.
Det verkar som om framförallt M numera är lika gripna av maktabstinens som S tidigare uppvisat när de har förlorat regeringsmakten. Likt en heroinist på plattan som jagar desperat efter en sil, har de tappat allt omdöme. Det är inte plikten framförallt, utan makten framförallt. Om det än ska ske med ett svartbrunt partis hjälp, må det bli så.
Den 10 december 1317 inleddes Nyköpings gästabud. Kung Birger tog sina bröder, Erik och Valdemar, till fånga. Det hela slutade med att de två svalt ihjäl i fängelsehålan i Nyköpingshus. Deras anhängare gjorde dock uppror och avsatte kungen. Denne flydde till Danmark och avled där 1321. Han son Magnus hade dessförinnan tagits till fånga och avrättats.
Det var inte bättre förr. Men även i dag kan kampen om makten ha följder som de inblandade kanske inte riktigt tänkt på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.