Mats Nilsson, L

Antikverat

Så stundar det val i dag. Inte här, men väl i Storbritannien. Fast frågan är väl om landet verkligen är så stort längre. Och något ”United Kingdom” syns då inte heller till. Sällan har väl landet framstått som så splittrat.

Hur det här ska sluta, ja det vet väl ingen. Men ett stalltips är att Johnson får som han vill och att landet lämnar det europeiska samarbetet.

Vad som dock är mer än tydligt att den konservativa politiken vilar på totalt antikverade föreställningar om landets roll i Europa och världen. En politisk åkomma som är rätt så vanlig bland konservativa partier och politiker.

Den 12 december 1885 sjösattes pansarbåten Svea. Det skulle bli den första i en rad av liknande fartyg. Den svenska flottan skulle rustas upp.

Det blev nu inte så mycket med den saken. Britterna var desto flitigare på området. Vid denna tid behärskade den brittiska flottan världshaven, även om man började bli oroliga över tyskarnas marina upprustning. Något som visade ha fog för sig under första världskriget några decennier senare.

Allt det där verkar man ha glömt och drömmer om fornstora imperiedagar då britterna var en makt att räkna med. Det kan nu komma dithän att utträdet ur EU kommer att innebära Storbritanniens slut om Skottland bryter sig loss. Kanske går Nordirland samma väg.

Blir det så, ja då tror åtminstone jag att det också blir slutet för Johnsons parti, liksom troligen också Corbyns. Och det är väl egentligen inte så mycket att beklaga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.