Mats Nilsson, L

Äpplen och lingon

Ser att Riksrevionen har fått mothugg för sin rapport om RUT – avdraget. Och av det som har framgått visar det sig att kritikerna har rätt. RRV gör sig skyldiga till ett ack så vanligt misstag när det gäller sådana här beräkningar, när man förutsätter att de pengar som nu får dras av oavkortat skulle flyta in i skatteintäkter om RUT – avdraget inte fanns.
 
Så är det förstås inte. Om man sedan lägger till det faktum att svarta jobb blivit vita och att det lett till fler jobb totalt sett och att inte minst kvinnors tid för att göra annat än att svara för markservice i hemmet ökat, visar det sig att RRV inte jämför äpplen med päron utan rentav äpplen och lingon.
 
Visst, det är beklagligt att man måste gå sådana här vägar för att få fart på tjänstesektorn. Det skulle vara tusan så mycket bättre om skattekilarna mnskades rejält överlag. Men där är vi inte. Åtminstone inte än.
 
Några som också räknade fel var den japanska ledningen när landet anföll USA i december 1941. Den 19 februari 1945 steg amerikanska trupper i land på ön Iwo Jima. något som japanerna hade ansett omöjligt. Men de hade kalkykerat fel. Precis som RRV gör i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.