Mats Nilsson, L

Aningslöst

Igår kläckte någon från Folkhälsomyndigheten ur sig att barn mycket väl kan gå till skolan, eftersom uppgifter från Kina gör gällande att barn visserligen kan bli sjuka, men att de inte sprider smittan vidare.
 
Det var aningen svårt att tro sina öron. Ty även om det skulle vara riktigt, vilket jag för min del finner svårt att tro, kan vuxna smitta ner ungarna och så har man snart en hel skolklass med virusinfektion.
 
De som har haft barn på dagis eller i skolan, vet hur snabbt ett virus kan gå sin runda. Om det nu ändå skulle vara som så att viruset i dess nuvarande skepnad inte sprids vidare från barn, vet vi av erfarenhet att virus mycket väl kan mutera och ändra sina egenskaper. Sannolikt var det så som Spanska sjukan utvecklades och blev mer aggressivt.
 
Aningslöshet är inget nytt fenomen. Det fick Helsingforsborna erfara när ryska trupper intog staden den 2 mars 1808. De hade marscherat över isen på Finska viken, något som den svenska krigsledningen inte hade trott var möjligt. Senare skulle hela Finland hamna under ryskt välde. Där kan man tala om rysk snuva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.