Mats Nilsson, L

Förhastade slutsatser

Så här på fredag är det dags att knyta ihop säcken. Samtidigt förbereder vi oss för helgens besök av dotter med sambo. Det innebar blnd annat fortsatt snöskottning på garageplanen. Men det kan man ta som ett träningspass.
 
Ofta nog finns en tendens att läsa in väl mycket i en trend och tro att den kommer att fortsätta i all evighet. Så är det dock inte. Alla trender och skeenden möter mottrender och avtar eller rentav försvinner till sist. Och det som i dag kanske ses som något slutgiltigt kan i själva verket komma att innebära startpunkten för något helt annat.
 
De 6 mars 1836 stormade mexikanerna den gamla missionsstationen Alamo i Texas. Där hade amerikaner som ville göra Texas till en oberoende republik, förskansat sig.
 
Den striden gick inte så bra för dem, men redan senare samma år slog separatisterna mexikanerna och Texas blev självständigt. Något som bland annat kom att innebära att man tillät slaveri, något som Mexiko hade avskaffat. 1845 blev Texas en del av USA.
 
Få hade nog trott att den utvecklingen skulle vara möjlig efter slaget vi Alamo. Kan vara något att begrunda för alla som drar förhastade slutsatser. Jodå, sådant gör även undertecknad sig skyldig till alltför ofta. Och därmed är det dags att önska alla en trevlig helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.