Mats Nilsson, L

Att hålla sams

Här i länet finns den S – märkta tidningen ”folkbladdret”. Enda skälet till att den finns kvar (den ägs ju numera av Västerbottens-Kuriren), är stödet som koncernen får för samdistribution.
 
Hur det än är med den saken, står det att läsa på dess ledarsida apropå Coronaepidemin en skadeglad kommentar att det minsann inte är någon som tror på några marknadslösningar i dessa kristider.
 
Inte det?
 
I mitt tycke är det snarare tvärtom. Aldrig har man väl sett socialdemokraterna i form av Löfven och Andersson vara mer angelägna om marknadens funktioner än nu. Varför skulle man väl annars komma dragandes med alla dessa miljarder i stödpaket? Sedan kan det ju vara passande att erinra om att det är marknadsekonomin som alla, inklusive grönvänstern, har att tacka för att det nu finns resurser att lägga på att hålla samhället igång i tider av kris.
 
Det finns för all del också skäl att erinra om att det som vi just nu kan iaktta är precis det samhälle som skulle bli följden om ”tunbergarna” med Greta i spetsen får som de vill. Konsumtionen i allmänhet och på resor i synnerhet har sjunkit drastiskt. Märkligt nog är det få om ens någon av dem som just nu höjer sina röster i några glada tillrop över att vi nu får oss till livs precis det som de ju vill ska gälla permanent.
 
Om debatten om just detta är ganska så tyst, är det desto mer tryck i meningsutbytet om smittan och dess följder. Även de som tillhör samma läger, om man säger så, är inte riktigt överens ibland.
 
Den 17 mars 1574 drabbade skotska och tyska legosoldater samman i Estland. Att båda grupperna var i svensk tjänst. hjälpte inte. Det är stundtals inte lätt att hålla samman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.