Mats Nilsson, L

Käpphästar

I spåren av epidemin passar åtskilliga på att lufta sina käpphästar. Kommunal ger sig på timanställningar inom äldreomsorgen, jordbrukarna tycker att Sverige borde vara självförsörjande på mer än morötter, socker och spannmål och miljöaktivister talar om att få igång ekonomin på ett ”grönt” sätt.
 
Oavsett vad man nu anser i sak inom de olika områdena vågar jag hävda att det nog inte blir så värst mycket av käpphästeriet hur mycket man än frustar och gnäggar. Kommunernas och regionernas ekonomi var i kris redan innan det som nu har hänt, vi är helt beroende av insatsvaror (till exempel morotsfrön) i jordbruket och vad investeringarna beträffar får vi nog nöja oss med att rädda det som räddas kan. Åtminstone en tid framöver.
 
När Engelbrekt genomförde sitt uppror på 1400 – talet och var synnerligen framgångsrik i början, trodde nog många att en ny maktstruktur var etablerad. Men den 4 maj 1436 tog det slut i och med att upprorsledaren blev yxmördad på en holme i Hjälmaren. Det skulle dröja innan en ny tid var för handen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.