Mats Nilsson, L

Felbedömningar

Så var det dags att göra helg, fast det bara är onsdag. Skulle finnas fler sådana veckor. Rolad, min trogne medhjälpare och robotdammsugare har hjälpt till med att göra hyggligt rent inför långhelgen. Han verkar, som väl är, oberörd av coronakrisen. Hans enda bekymmer är att kör vilse emellanåt. Och trots att han varit i rummen otaliga gånger kan han inte alltid hitta rätt. Dåfår man helt enkelt visa honom den rätta vägen.
 
Han är dock inte ensam om det besväret. Senast igår var högerledare Kristersson ute och jämrade sig över att regeringen inte har sett till att fler provtas för Covid – 19. Han hade kommit alldeles vilse.
 
För det är ju som så att det inte ligger på regeringens bord. Det är regionerna som ska göra det jobbet. Och då Kristerssons underhuggare i de regionala högergängen faktiskt sitter och styr på rätt många ställen, är det en kritik som i hög grad slår tillbaka på de egna.
 
Samma sak gäller för övrigt Sjöstedt och hans Stalindyrkare. Häär i Västerbotten sitter de och rattar det sedan länge sjunkande regionskeppet tillsammans med S och gröngölingarna vara regionala ledare så sent som i dag betygade sina fantasier om att vi ska rädda klimatet genom att minimera resandet. Vad detta leder till, kan vi ju se precis just nu.
 
Nej, det är inte regeringen som ska peka med hhela handen om provtagningar av det här slaget. Det har de knappast någon kompetens att göra. Lika litet ska statsministern beordra fram fotbollsmatcher i högsta serien som Sabuni fantiserade om för någon dag sedan. Olika aktörer ska hålla sig till sina områden. Annars blir det varken hackat eller malet.
 
Både hackat och malet blev det däremot den 20 maj 1743 då en svensk flottstyrka fick stryk av ryssarna i slaget vid Karpo ström i Åbo skärgård. Det var under hattarnas katastrofala krig mot ryssarna. Hattarna, en politisk gruppering som under de så kallade frihetstiden kämpade mot mössorna om makten, trodde att de skulle kunna få tillbaka de områden som gått förlorade 1721.
 
Av det blev inget. De hade felbedömt allt. Inte minst hur situationen såg ut i den svenska armén. Kristersson har alltså haft sina föregångare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.