Mats Nilsson, L

Självberö(m)

Läser i dag hur M får beröm (av sig själva) för att, som det heter, ha drivit regeringen framför sig när det gäller olika sorters stöd till företagen i coronakrisens spår.
 
Jaja. Låt oss inte förringa den iinsatsen, även om en del av det de tar upp inte riktigt var enbart deras förslag från starten. Samtidigt kan man inte låta bli att tänka på att det var deras budget som tidigare gick igenom och som i princip sänkte Arbetsförmedlingen. Något som gvetviskommer att ställa till det när arbetslösheten, som M mycket rriktigt påekar, ökar kraftigt.
 
Problemet är inte att Arbetsförmedlingen inte behövde refomeras. Det förhåller sig tvärtom. Frågan är docj hur det ska gå till. Den väg som den samlade högerbudgeten innebär är ett dåligt val.
 
Det påminner – faktiskt – om hur försvaret i princip skrotades under ledning av ”tomhylsan” Tolgfors. En av M: s ledande figurer på den tiden. En man som framförallt producerade debattinlägg av en längd som nödvändiggjorde ordentliga nedskärningar, vanligen 50 procent eller mer. Det vet jag, eftersom jag då (2006) hade till uppgift att redigera debatt och insändare i Örebrotidningen Nerikes Allehanda.
 
Inläggen från högern i dagens VK påminner en hel del om detta, okritiskt självberöm med alldeles för många ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.