Mats Nilsson, L

Omhändertagna

Tydligen har Åkesson tänkt sig att bli justitieminister i en framtida regering där hans gäng och de alltmer extrema högerpartierna M och Kd ingår. M vill efter vad de själva säger, kunna omhänderta barn till kriminella i akt och mening att hindra dem från att gå i sina fäders fotspår. Tveksamt om det kommer att funka. Det har försökts förr utan att det blev så lyckat.
 
På ett sätt skulle Åkesson ändå passa på den nämnda posten. Det finns inget parti som har en liknande historia gällande erfarenheter av brott. Alltså brott som deras egna företrädare gjort sig skyldiga till. Med litet svart humor skulle man kunna beteckna SD som en gängkriminell sammanslutning.
 
Vad säger så Kristersson om detta? Jo, han är beredd att prata med alla. Gott så. Men glöm då inte att den som spisar soppa med djävulen alltid måste ha en lång sked.
 
Den 12 september 1621 stormade svenskarna Riga, som då tillhörde Polen. Rigaborna har genom århundradena fått uppleva hur det är att bli ”omhändertagna” av andra. Och det är tydligt nog att de inte har uppskattat det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.