Mats Nilsson, L

Haveri

Sällan eller aldrig har väl haveriet inom högern varit tydligare än nu. Med liv och lust (?) tutar man ut att man vill förena sig med stalinisterna, alltså Sjöstedts gäng, för att genomföra en misstroendeomröstning i Riksdagen. Regeringen ska bort till varje pris. Också när priset är att den reform av regelverket på arbetsmarknaden man ju själva säger sig vilja ha.
 
Av Åkesson och hans numera entusiastiska sidekick Busch, som tycks aningen champagneyr efter allt festande, var det väl inte mycket annat att vänta. Men att Kristersson raskt skulle byta linje 180 grader fram och tillbaka på det här sättet, hade man kanske ändå inte kunnat föreställa sig.
 
Det finns ett citat från en riksdagsdebatt där en ledamot sa: ”NI ska inte tro att jag byter åsikt var tredje månad som jag gör med min skjorta”. Hade det varit Kristersson hade inget tvätteri i världen kunnat hänga med.
 
Den 10 oktober 732 besegrade frankerna muslimska styrkor i slaget vid Poitiers. Dittills hade muslinerna oavbrutet expanderat norrut från det då till stora delar muslimska Spanien. Men då tog det alltså stopp. De hade gravt underskattat fienden. Det är kanske något för den blåbrunsvarta högern att fundera på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.