Mats Nilsson, L

Dumdrygt

I dag har två företrädare för SD skrivit att EU ”Dränerar den svenska statsbudgeten”. Frihandel är tydligen OK, men den borde tydligen inte kosta något.
 
Sällan har väl dumdrygheten bland Åkessons proselyter framstått tydligare. EU är en rättsgemenskap och en tullunion där man gemensamt fattar beslut om den inre marknadens villkor och om handelsrelationer med världen i övrigt. Den som tror att detta skulle vara möjligt utan att det finns kostnader med i bilden försöker lura sig själv och/eller omvärlden.
 
Om det är så att man inom SD inser detta, men försöker ge sken av något annat inför väljarna är det lurendrejeri. Och om det hela beror på den egna okunnigheten, är det ett utslag av inkompetens som i sig är tillräckligt skäl för att Åkessons gäng aldrig ska ges möjlighet att utöva någon politisk makt av betydelse för vårt land.
 
I dagsläget har den församlade högern, alltså SD, M och KD tydligt visat att de är beredda att slänga ut Sverige i ett politiskt gungfly mitt under en allvarlig pandemi genom att gå ihop med Sjöstedts stalinister när denne bekämpar ett politiskt förslag till reformering av villkoren på arbetsmarknaden. Ett förslag som högern säger sig vara för. Ett intressant exempel på politisk schizofreni.
 
Det gör att det måste anses som helt uteslutet för L och C att samarbeta med festprissan Busch eller Knaskristersson som får en vindflöjel framstå som ett under av stabilitet.
 
Man måste inse att det som har hänt är en total omvälvning av den politiska spelplanen. En motbjudande nationalpopulism har växt fram i spåren av den reaktion som kom att ske i västvärlden på islamisk terror med attentat som den 11 september 2001 i New York och den 12 oktober 2002 på Bali, då 200 personer dödades i ett bombattentat.
 
Men att reagera med avsky på dessa terrordåd är inget skäl till att falla undan för politiska grupperingar som, likt SD, har sina rötter i den terrorrörelse, alltså fascismen, som satte Europa och världen i brand för 80 år sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.