Mats Nilsson, L

Demokratins fördel

Under Krimkriget, den 5 november 1854, förlorade Ryssland till britter och fransmän i slaget vid Inkerman.
 
På den tiden var de flesta krig inomeuropeiska uppgörelser, även om själva krigsskådeplatsen kunde vara i en annan världsdel. Och medan Europas stormakter gjorde var de kunde för att ta kål på varandra, kom USA att växa fram som en ledande världsmakt.
 
Av allt att döma ville Trump göra slut på den saken. Det ryktas att han tänkte dra USA ur NATO. Vilket givetvis vore samma sak som att överlämna Europa till Putin. Det är inte för inte som Trump sedan länge är i Rysslands sold.
 
Nu ser det inte ut som om Trumps vansinnigheter får någon fortsättning. Det gamla talesättet besannas att demokrati inte utgör någon garanti för att idioter inte kan komma till makten, men att det åtminstone ger väljarna möjligheter att rösta bort dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.