Mats Nilsson, L

Ryskt lidande

Ryssland, alltså Putin, har än så länge inte sagt så mycket som ett pip om att Biden vann valet i USA. Men i de av regimen kontrollerade medierna, återges med förtjusning alla Trumps och hans trumpeters ylande om valfusk.
 
Man måste sannerligen beundra Demokraterna. Trots att Republikanerna har en betydligt mer väloljad partiapparat, lyckades man alltså med konststycket att få flera miljoner röster från tidigare avlidna amerikaner genom systemet. Om man nu ska tro på Putin & co, alltså.
 
Den 16 november 1920 besegrades den vita sidan slutgiltigt av bolsjevikernas styrkor på Krim. Inbördeskriget var därmed slut och ett drygt 70 år långt lidande under en av historiens värsta förtryckarregimer tog sin början.
 
Halvön är aktuell även denna dag. Under Trumps tid i Vita Huset har Putin tämligen ostört kunnat flytta fram Rysslands positioner åt både väster och söder. Att man köpte Trump, som hotades av konkurs, och backade upp honom genom aktiviteter av ryska nättroll när man vann 2016, gav kanske inte riktigt den utdelning man hade hoppats på, men Putin verkar ändå ganska nöjd. Får se hur tongångarna blir med Biden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.