Mats Nilsson, L

Fredagstankar

Så var det fredag, och dags att göra tillvaron litet mysigare. Det här är ju den svarta fredagen, vilket passar mig bra, på sätt och vis. När jag var liten (det här är längesedan) tyckte jag att dagarna hade varsina färger. Fredagen var svart, eftersom det var dagen det skulle städas. En syssla som förstås är nödvändig, men i mitt tycke oerhört tråkig.
 
Till det ska kanske läggas att man på den tiden jobbade och gick i skolan på lördagar, vilket förstås inte hjälpte upp stämningen på fredagskvällen.
 
Nåväl, nuförtiden handlar den här fredagen ju tydligen om att konsumera. Något som fått de vanliga självspäkarna att gnälla om den fördärvliga kommersialiseringen. Själv är jag inte särskilt bra på shoppa, det är nästan lika tråkigt som att städa, men jag ger mindre än ingenting för den nyss nämnda kritiken av våra köpvanor. Jag bidrog i alla fall något genom att inhandla fikabröd till eftermiddagskaffet.
 
Den 27 november 1939 sa ryssarna upp 1932 års nonaggressionspakt med Finland. Stalins avsikter med den saken var bara alltför tydliga. Folket i den röde tsarens imperium fick utöver de redan tunga umbäranden de genomled, nu också se sig skickas ut i krig. Ett krig mot Finland som de, tack och lov, förlorade i den meningen att vårt östra grannland slapp att införlivas i mördarens skräckvälde.
 
Ryssarna skulle nog varit glada om de hade haft bekymret att utsättas för kritik att de konsumerade för mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.