Mats Nilsson, L

Tänk om….

Den 7 december 1941 anföll japanerna USA: s flottbas Pearl Harbor på Hawaii. USA hade dittills iakttagit en isolationistisk attityd, men svängde nu 180 grader. Några dagar senare förklarade Hitler, som kände sig bunden av sin pakt med Japan, krig mot USA. Resten är historia, som det brukar heta.
 
Anta nu att Trump hade varit president i USA åren 1936 – 40, men besegrats i valet 1940 av Roosevelt. Han hade vunnit valet 1936 genom att högljutt kritisera New Deal som varande en kommunistiskt tanke, och rikta anklagelser mot Roosevelt för att denne skulle dra in USA i krigsäventyr utomlands.
 
Roosevelt valde att ställa upp igen 1940, och vann valet. Ett år senare kom så den japanska attacken.
 
Trump, som hela tiden efter 1940 års val hävdat att han förlorat genom ett massivt valfusk och att han därför är den verklige presidenten, går i det läget ut och kräver att USA inte ska gå i krig.
 
I själva verket, hävdar Trump, var det ingen riktig attack på Pearl Harbor, det är inget annat än fake news. Han vet det eftersom Hiroito (kejsaren) är hans bästa kompis. Vidare vill Hitler inget annat än att återupprätta Tysklands storhet. Precis som han själv vill göra USA stort igen. Han är ju själv av tysk härkomst, och han ska nu genast sätta sig i förbindelse med Hitler och klara ut det lilla misstaget. De verkliga bovarna i dramat är fransmännen och britterna, som vill förmena Tyskland och Japan deras rättmätiga stormaktsroller, hävdar Trump.
 
Som tur är, har det här aldrig inträffat. Men Trump är igång med att försöka allt vad han förmår med förstöra USA: s demokrati. Och det är tydligt nog att hans anhängare är lika inkrökta som många amerikaner var innan Pearl Harbor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.